diumenge, 18 de novembre del 2012

El Clàssic de la Setmana #155

L’any 1967 es formava a Londres una de les bandes de rock més prolífiques de tots els temps, ja que han arribat a crear més de 60 temes que han entrat a les llistes d'èxits musicals, col·locant-ne més d'una vintena dins el Top 10. Han arribat a portar el rock en totes les seves variants: hard rock, blues rock, rock psicodèlic, rock and roll... però un dels subgèneres que més els ha caracteritzat ha estat el boogie rock. Estem parlant de la mítica banda Status Quo.

Per la banda no han passat una gran quantitat de músics, però des del 1986, que els membres originals no es veuen les cares damunt d'un escenari; però això canviarà el proper mes de març de 2013, quan han tancat cinc dates pel Regne Unit, amb les entrades ja disponibles des de la seva pàgina web. Allà es tornaran a trobar el vocalista i guitarrista Francis Rossi, el guitarrista Rick Parfitt, el baixista Alan Lancaster i el bateria John Coghlan.

L'any 1979 van editar el dotzè disc d'estudi de la banda sota el títol de Whatever You Want, entrant a les llistes de ventes en la quarta posició. D'aquest disc es van despendre dos singles: el primer, el que li dóna nom al disc i el segon va ser Living on an Island. Nosaltres, evidentment, ens quedem amb el primer! Això és Whatever You Want.