dissabte, 3 de novembre del 2012

El Clàssic de la Setmana #153

De cara al proper 2013, moltes bandes que superen les tres dècades d'història i un munt de llançaments a les seves esquenes, han decidit no retirar-se i seguir en el món musical, editant nous discos! És el cas, per exemple, de bandes com Saxon o Motörhead; a finals d'aquest 2012, també han vist la llum discos de gent com Kiss o Doro... per tant, podem afirmar que el heavy metal clàssic té corda per estona!

Els protagonistes del nostre clàssic d'aquesta setmana es van formar l'any 1968 a la localitat britànica de Hertford; es van separar vuit anys després, per tornar-se a reunir l'any 1984 i, des d'aquell moment, s'han mantingut actius fins l'actualitat. Parlem, ni més ni menys, que de Deep Purple! Llegendària banda per on ha passat gent com Joe Satriani, Ritchie Blackmore, David Coverdale, Glenn Hughes i un llarg etcètera de noms impressionants.

Si tot va bé, el proper mes de febrer veurà la llum el que serà el dinovè disc de la banda, vuit anys després del Rapture of the Deep, la seva més recent edició; de moment ja tenen llestes 14 cançons, de les quals ens descartaran dos o tres per l’edició final del disc, del que encara no ens sabem res més. Si fem un cop d'ull al passat, marxem fins l’any 1970, moment en que editen el single Black Night que, posteriorment, s’inclouria en la reedició del 25è aniversari del disc Deep Purple in Rock, també editat durant el 1970. El single va arribar al número 2 de les llistes britàniques i, curiosament, és el tema de la banda que ha aconseguit la millor posició a les llistes del seu país. Aquí teniu el tema!!