diumenge, 11 de novembre del 2012

El Clàssic de la Setmana #154

Ara fa 30 anys, la localitat canadenca del Quebec presenciava el naixement de la banda de speed metal Voivod; amb el pas del temps, la banda va incorporar elements del metal progressiu i dels thrash metal a la seva música, creant així el seu propi i distintiu estil.

A un ritme d'un disc d'estudi cada dos anys, que no està gens malament, han editat fins el moment una quinzena d'àlbums i, si tot va bé, el proper 22 de gener de 2013 veurà la llum una nova edició que portarà per títol Target Earth, del qual ja s'han desvetllat tots els detalls. Aquest serà el primer disc sense la participació del guitarrista fundador Denis D'Amour, més conegut com a Piggy qui, tot i morir l'any 2005 d'un càncer de colon, havia deixat material gravat per dos discos més, editats al 2006 i al 2009. El nou disc també suposa el retorn a la banda del baixista Jean-Yves Thériault, qui va marxar de Voivod l'any 1991.

Fem marxa enrere en el temps i anem fins l'any 1987, moment en que la banda edita el seu tercer disc sota el títol Killing Technology, el primer en incloure elements progressius i que conté temes com aquest Ravenous Medicine.