diumenge, 18 de novembre del 2012

Crònica Amadeüs + Ankor + Masterly

El passat dissabte 27 d'octubre vam viure una nit completa de metal català a la Sala Mephisto de Barcelona. Tot i que fora feia fred, tres bandes van saber escalfar l'ambient d'allò més. Arrancava la gira de presentació del nou àlbum dels Amadeüs, Back Jack, i dels Masterly, Sin Identidad; entre mig d'ells també van actuar els Ankor.


Les portes de la Sala Mephisto s'obrien a les 20:30h i de seguida van començar a tocar els Masterly davant d'unes 80 persones que, tenint en compte la gran nit de metal que hi havia a la ciutat i els temps que corren, no està gens malament. La banda de power metal melòdic venien a presentar el seu primer llarga durada, Sin Identidad; Un disc amb el que s’han consolidat com a banda després d'incorporar un nou guitarrista, el Ramón Gulín, i fer un canvi de cantant, presentant el Sergi R. Perea, guitarrista també de la banda de metal gòtic Romanthica. El concert va començar fent-lo patir en l'inici del tema Aprendiz, i és que quan va saltar a l’escenari, es va acostar al micròfon per saludar al públic però aquest no va funcionar. Ho va seguir intentant sense èxit i just quan havia de començar a cantar, el tècnic de la sala li va activar. A l’escenari, els dos artistes mencionats van ser acompanyats pel Toni Lara a la guitarra, l’Óscar Cortés al baix i el Joel Marco a la bateria.


El concert va servir per presentar els temes del nou àlbum, demostrant que són uns bons músics i que han fet una molt bona tria amb el cantant qui, amb una potència de veu impressionant, no va para quiet ni un moment dalt l’escenari; l’espectacle en general hagués estat més complet si la resta de la banda hagués estat una mica menys estàtics. Masterly té un so molt contundent en directe i una tècnica molt professional, tot i que li va faltar la complicitat del públic, que potser encara estava una mica fred. El punt i final al seu concert va ser el tema que dóna nom al seu disc, Sin Identidad.


Masterly Setlist: Aprendiz / Trece Segundos / Sicus / Princesa / Las Heridas / Sin Identidad

Els següents en trepitjar l’escenari van ser els tarragonins Ankor, una banda amb un directe molt potent per part de tots els seus membres: Rosa de la Cruz a la veu, David Romeu i Fito Martínez a les guitarres i veus, Júlio A. López al baix i veus guturals, Javier Casanova “Rubio” als teclats i Jordi Vidal a la bateria. És una banda que es caracteritza pel bon rotllo que desprenen a l’escenari: una actuació d'ells és una demostració de professionalitat, grans músics i festa; una festa en la que saben unir al públic amb el que passa a l'escenari.


Una vegada més van fer un repàs del seu últim treball, My Own Angel, obrint el seu xou amb Starting Over. Van tenir alguns petits problemes tècnics, com ja va sent habitual en els concerts de la Sala Mephisto, però res fa que els tarragonins no facin vibrar al seu públic; un públic que potser no va estar tan receptiu com en altres ocasions, tot i que la banda no va deixar d'animar-lo en cap moment. Dins del seu potent concert no podien deixar de fer una petita menció a totes aquelles persones que són importants per cadascú de nosaltres amb el seu My Own Angel, una petita baixada de revolucions que va estar seguida del potent Reborn.

No va faltar tampoc la fantàstica versió del Chop Suey! de System Of A Down, que ens avisava de que el concert estava arribant al seu punt i final. Per acomiadar-se com Déu mana dels assistents a la sala, els tarragonins van tancar amb els dos temes dels quals han gravat videoclip a Suècia: Completely Frozen i Remaining. Esperem que la propera vegada que ens tornin a visitar, ja sigui amb un nou treball sota el braç.


Ankor Setlist: Starting Over / Pride / No Matter What / Against the Ground / My Own Angel / Reborn / Chop Suey! / Completely Frozen / Remaining

Arribava el moment àlgid de la vetllada amb el plat fort de la nit. Saltaven a l’escenari els membres de la banda Amadeüs: Israel Ramos a la veu, Rubén Lanuza i Alberto Román a la guitarra, Jared Camps al baix, Alberto Linares a la bateria i Miquel García als teclats. La banda de heavy i rock melòdic, com ells mateixos es defineixen, venien a presentar el seu segon disc, Black Jack, i tal era l’expectativa que havia envoltat la nova edició, que el nombre d'assistents es va veure doblat des que obrien la nit els Masterly.


El concert va començar amb el Prólogo Mea Culpa, la intro del nou disc que va donar pas, com no podia ser d'una altra manera, al tema Multiverso. Durant el concert van repassar gairebé tots els temes del disc que venien a presentar, juntament amb alguns dels temes del seu àlbum debut, Caminos del Alma, com per exemple Juliet, Fausto o La Última Canción, entre d'altres. El públic va estar molt receptiu durant tot el concert i va acompanyar a l’Israel sempre que ell ho va demanar, corejant tant els temes clàssics de la banda com els més nous. Amadeüs va demostrar la gran qualitat que tenen a l’escenari, fent vibrar al públic en tot moment, tot i que el que més els animava era l’Israel, un autèntic frontman amb una veu molt melòdica, que en directe sona encara millor que en el disc.


Amadeüs Setlist: Prólogo Mea Culpa / Multiverso / Vulnerables / Al Diablo / La Cruzada del Miserable / VI / Cabello de Ángel / Juliet / Héroe / La Última Canción / Árbol Viejo / Por Todos los Santos / Tres Milagros / Por el Reino Olvidado / Fausto / El Barco de Papel

Tres estils molt diferents, tots ells de casa nostra, els que vam poder veure el passat 27 d'octubre a la Sala Mephisto de Barcelona. Les tres bandes van demostrar que aquí també sabem fer bon metal i que volen que se'ls conegui arreu del món pel que fan. Aquell dia les tres bandes van moure un bon número de persones, tenint en compte que a poca distància la senyora Angela Gossow i els seus Arch Enemy estaven actuant a la Sala Razzmatazz.

Fotos: Sergi Helloween