dilluns, 2 de novembre del 2009

Concert Finntroll + Moonloop

El proper dissabte 14 de novembre, els finlandesos Finntroll visiten Barcelona, i més concretament la Sala Salamandra, per descarregar el seu peculiar heavy metal damunt de l'escenari.

La banda practica l'anomenat folk black metal, combinant elements del black metal amb la polca finlandesa, coneguda com a humppa. Com deiem, arriben des de Finlàndia, tot i que les lletres dels seus temes estan en suec, ja que segons Katla, el primer vocalista de la banda, l'idioma suec sona molt a troll.

La banda es va formar l'any 1997 i, fins el moment, han editat una demo, dos Ep's i quatre àlbums d'estudi, l'últim d'ells el Ur Jordens Djup del 2007. De la formació original no queda cap membre i, actualment, la banda està formada per Mathias "Vreth" Lillmåns a la veu, Samuli "Skrymer" Ponsimaa i Mikael "Routa" Karlbom a les guitarres, Sami "Tundra" Uusitalo al baix, Samu "Beast Dominator" Ruotsalainen a la bateria i Henri "Trollhorn" Sorvali als teclats.

Els finesos estaran acompanyats pels barcelonins Moonloop, una formació de Death Metal Progressiu que es va formar l'any 2001. Caracteritzats per unes estructures musicals variants, poderosos riffs de guitarra i paisatges atmosfèrics, la banda està formada per Eric Baule a la veu i guitarra solista, Juanjo Martín a la veu i guitarra rítmica, Vic Granell al baix i Raúl Payán a la bateria.

Han sigut teloners de bandes com Estirpe, Vidres a la Sang, Leaves Eyes, Anathema o Draconian i, actualment, es troben en ple procés de gravació del que serà el seu nou treball després d'haver editat molt material, sent True Nature Revealed de 2007 l'últim treball a data d'avui.

Si voleu saber com sona la polca finesa combinada amb Black Metal o voleu descobrir un gran grup barceloní, recordeu de deixar-vos caure el dissabte 14 de novembre per Sala Salamandra a partir de les 20.30h; si hi aneu, ens veiem allà!!