dimarts, 26 d’abril del 2011

Breus #27

Roy Khan anuncia la seva marxa de Kamelot

La passada tardor de 2010, la banda americana anunciava la cancel·lació d'alguns dels seus concerts per donar-li descans al vocalista Roy Khan qui, des de que va entrar a la banda l'any 1997, no havia parat ni un moment; en acabar una gira, entrava a l'estudi a gravar un nou disc i, fins i tot, Poetry for the Poisoned, editat el mes de setembre de l'any passat, va ser gravat durant l'extensa gira del Ghost Opera.

Molts eren els rumors que existien sobre si Roy Khan tornaria a la banda o, per altra banda, l'abandonaria completament; i més van augmentar quan, en començar la gira del nou disc per terres americanes, Fabio Lione, de Rhapsody of Fire, s'encarregava de posar veu als nous temes de Kamelot.

Finalment, el vocalista va anunciar, a través d'un comunicat escrit al seu Myspace, que deixava definitivament la banda per estar més temps amb la seva família; tot i això, no tanca les portes a nous projectes futurs. Per la seva banda, la resta de membres de Kamelot seguiran amb la gira tal i com tenien previst, ajudats per Fabio Lione i Tommy Karevik, vocalista de Seventh Wonder.

El fundador de la banda, Thomas Youngblood, ha dit que diversos vocalistes s'han ofert per ocupar el lloc que deixa Roy Khan i, en breu, anunciaran dates europees per a finals d'any. Haurem de veure si passen per terres catalanes i quin vocalista presenten!

--------------------------

El guitarrista K.K.Downing deixa Judas Priest

El guitarrista fundador dels Metal Gods, Judas Priest, allà cap a l'any 1968, va anunciar el passat 20 d'abril la marxa de la banda amb la que ha compartit molta part de la seva vida. Amb la marxa de K.K.Downing, el baixista Ian Hill és l'únic membre que sobreviu de la formació original.

Els motius de la seva marxa són diferències aparegudes amb la resta de membres, amb el mànager i amb la gestió de la banda. Però com que la gira Epitaph World Tour està al caure, la resta de membres s'han afanyat per trobar-li un substitut: Richard Faulknet, guitarrista de 31 anys que ha tocat a la banda de Lauren Harris, filla del baixista d'Iron Maiden, Steve Harris.

Recordem que la banda estarà en concert el proper 2 d'agost al Pavelló Olímpic de Badalona, juntament amb Saxon i Motörhead. Si hi voleu assistir, ja esteu trigant a comprar les vostres entrades!!

--------------------------

Mike Portnoy, nou bateria de Dimmu Borgir

El fundador dels progressius Dream Theater ha anunciat recentment que serà el nou bateria de la banda de black metal noruega Dimmu Borgir. Mike Portnoy espera portar les seves habilitats a llocs encara inexplorats per ell mateix; afegeix que està treballant en el que serà el seu corpse paint (maquillatge típic del black metal).

Per la seva banda, Shagrath diu que l'entrada de Portnoy és fer un pas cap endavant, per una banda on hi han passat un munt de bateries com Reno Kiilerich, Hellhammer, Nick Barker, Tony Laureano y el més recent, Daray.

Mike Portnoy s'estrenarà amb la banda el proper 28 de maig al Forces of the Norther Night, un concert juntament amb la coral i l'orquestra de la Radio Noruega. Haurem d'esperar una mica per veure'l maquillat i fent blast beats sense parar!!