dissabte, 9 d’abril del 2011

El Moment "Friki" de la Setmana # 101

Avui us portem una versió d'un clàssic de 1982, feta l'any 2001 pels finlandesos Sonata Arctica, inclosa dins el seu EP Orientation. En l'edició d'aquest àlbum encara hi trobàvem a les files de la banda al guitarrista Jani Liimatainen i Mikko Härkin als teclats i, a banda del tema que ens ocupa, també hi trobem el cover del tema Die with your Boots On dels britànics Iron Maiden i els originals Black Sheep i una versió en acústic de Mary-Lou.

Però anem al que toca! Com deiem, l'any 1982 Jeff Silbar i Larry Henley van escriure el tema Wind Beneath my Wings que va ser gravat, per primera vegada, per Roger Whittaker. Tot i això, molts altres artistes van fer la seva gravació o versió del tema. És el cas de Bette Midler qui, després de la seva gravació l'any 1989, va aconseguir un gran reconeixement amb el tema, col·locant-lo a la primera posició de les llistes d'èxits americanes i va guanyar els Grammy de l'edició de 1990 a la millor gravació i millor cançó de l'any.

La versió dels finlandesos Sonata Arctica d'aquest tema, tampoc està gens malament; si no em creieu, opineu després d'escoltar-la!!