dissabte, 2 de febrer del 2013

El Clàssic de la Setmana #163

Com tots ja sabeu, aquest 2013 el festival itinerant Sonisphere torna a casa!! Encara que només sigui un dia, el proper dissabte 1 de juny, un dia després del seu pas per Madrid, tornarem a omplir el Parc del Fòrum de Barcelona per veure alguns dels nostres artistes preferits; i nosaltres ja ho dèiem que, si hi havia alguna opció de que Avantasia passés per la península, havia de ser dins d'un festival. Ja hi ha un primer cartell amb bandes com Tierra Santa, Ghost o Red Fang... però encara falten bandes per confirmar.

Si estem al clàssic, no podem deixar de parlar dels que seran els caps de cartell del festival, tant a Madrid com a Barcelona; si el primer any de festival van ser els thrashers americans Metallica, per aquesta nova edició ho seran els britànics Iron Maiden, que recuperen la gira Maiden England, amb el que ja van tenir molt èxit el passat 2012 en el seu pas pels Estats Units. Temes clàssics de discos com Fear of the Dark, Seventh Son of a Seventh Son, The Number of the Beast o Powerslave és el que trobarem en el seu directe.

I, si parlem de discos clàssics de la banda, nosaltres els volem recordar amb un tema inclòs dins del Killers, el segon disc de la banda, editat l'any 1981. D'aquest disc, un dels temes que han anat tocant en aquesta gira mundial és, precisament, el que li dóna nom; tot i que va ser gravat per Paul Di'Anno, al Sonisphere el podrem escoltar amb la veu de Bruce Dickinson!! Per anar fent boca, us deixem el tema en directe, extret de la gravació de la gira Maiden England de 1989! Killers!!