dimecres, 6 de febrer del 2013

Concert Imperial Stöut + Döria + Amadeüs

Döria i Amadeüs, dues de les bandes més prometedores del heavy metal a la península, van començar l'any unint forces en una gira de quatre concerts per diferents punts de la geografia catalana; ara, després de la marxa del baixista d'Amadeüs, Jared Camps, per motius laborals, la gira ha quedat cancel·lada deixant sense concerts a la gent de Calella i Calafell.

Després de l'estrena a la Sala República del Ritmo de Cerdanyola del Vallès, la segona parada era el 12 de gener a Lleida, a la Sala La Boite on, a més de les bandes ja anomenades, se sumava al cartell els locals Imperial Stöut per obrir el show. La sala, tot i semblar una entrada de pàrquing des de l'exterior, de portes endins semblava que haguessis viatjat en el temps i entressis a una sala de ball de la dècada dels ’70 o ’80, amb dues plantes, sofàs per descansar i prendre alguna cosa tranquil·lament i una pista de ball reservada, per aquesta ocasió, pel públic assistent.


Els encarregats d'obrir la nit, com hem dit, van ser els locals Imperial Stöut, una jove banda de hard rock creada a mitjans de 2011 i formada per Jesús Segura a la veu, Pol Nord a la guitarra, Rafael Rodríguez al baix i Álvaro “Kuroi Kyü” Martínez a la bateria. Aquest quartet, tot i el poc temps que porten junts, ja han estat teloners de bandes com American Dog o Sonic Beat Explosion. Si vols saber més d'ells, pots recuperar l'entrevista que els hi vam fer en aquest enllaç.

Davant d'una quarantena de persones van descarregar els temes del seu ep debut, We Are Imperial Stöut, mesclant amb covers de bandes per les que s’han deixat influenciar com Velvet Revolver o Portishead entre d'altres. El concert va anar de menys a més, tant per la banda com per la gent, que va començar una mica freda; potser, al venir del carrer, on començava a ploure i feia un fred de mil dimonis, va provocar aquesta primera reacció que, mica en mica, va anar desapareixent per acabar sent un gran concert.


Els següents en pujar a l'escenari, una mica atapeïts per les dimensions del mateix, van ser els membres de Döria qui, cada vegada més coordinats entre ells, ofereixen un millor show concert rere concert. Era la seva primera visita a la ciutat de Lleida i, els assistents a la seva actuació van poder gaudir d'un gran concert, amb un gran so i una actitud immillorable per part de tota la banda.

L'afluència de públic havia augmentat, arribant a la setantena d'espectadors que, animats per en Martí, una mica tocat de la veu, el van ajudar cantant els temes de la banda que, amb menys temps d'actuació que la setmana anterior a Cerdanyola, van deixar caure temes com Sweeney Todd, Luz Roja, Pensavientos o la preciosa Si Te Vas, per tancar el concert amb Caperucita Feroz, tots ells extrets del seu Despertar, que els està portant a tocar per tota la península.


Digne de menció també és que aquell 12 de gener era l'aniversari dels dos guitarristes de la banda, en Victor Vázquez i la Laura Moral; en el moment en que el Martí ho va comunicar al públic, tothom es va arrencar a cantar Cumpleaños Feliz, fent encara més rodona la festa. La banda va estar incommensurable i no volem deixar de mencionar la feina de Lluís Ripollès al baix, movent-se sense parar en tot el concert i la ràbia de Pep Rovira a la bateria, qui no para ni un moment d'animar a la gent i de colpejar amb força descomunal el seu instrument. Concert rodó dels barcelonins, qui es preparaven d'aquesta manera per la seva visita a la capital de la península, programada per la setmana següent.


Els encarregats de tancar la nit també s'estrenaven a Lleida; i si hem comentat que els membres de Döria estaven bastant atapeïts damunt de l'escenari, els membres d'Amadeüs encara ho van estar més, ja que la seva formació és la mateixa que la dels seus antecessors més un teclista! Arribaven a la ciutat per seguir presentant els temes del seu aclamat Black Jack i, com ja els hi va passar la setmana anterior a Cerdanyola, el seu concert va ser seguit per menys gent, però igualment entregada que amb les dues bandes anteriors.

Tota la banda va estar a un gran nivell: Israel Ramos a la veu i sense deixar d'animar al públic, Rubén Lanuza i Alberto Román a les guitarres, Jared Camps al baix (en el que es va convertir en el seu últim concert amb la banda), Alberto Linares a la bateria i Miquel Garcia als teclats. El seu concert va combinar temes del nou disc amb temes del seu debut, Caminos del Alma, rebent tots molt bona reacció per part del públic; el punt i final a una gran nit de hard rock i heavy metal el van posar els temes Fausto i El Barco de Papel.


Després de les típiques fotos amb gent del públic per part de les tres bandes, firmes de discos i entrades i d'haver recollit tot el material, carretera i cap a casa! Ara toca esperar notícies per part d'Amadeüs i el substitut de Jared Camps al baix, noves dates de Döria, qui ja han confirmat la seva participació al Luarca Metal Fest i a la segona edició del Rock Arena, i ajudar a Imperial Stöut en el concurs Hard Rock Rising de Facebook que, de guanyar-lo, els permetria tocar al Hard Rock Cafè de Barcelona; ho seguirem tot de ben a prop!

Fotografies de Döria: Anna de Aso