diumenge, 22 d’abril del 2012

El Clàssic de la Setmana #140

El passat dimecres 11 d’abril es va celebrar la quarta edició dels Revolver Golden Gods, els premis americans únicament dedicats al hard-rock i heavy metal, en col•laboració amb la revista Revolver. La gala es va celebrar al Club Nokia de Los Ángeles i va comptar amb actuacions de bandes com Marilyn Manson, qui va interpretar el seu clàssic The Beautiful People amb Johnny Deep a una de les guitarres, Evanescence, Slash amb Myles Kennedy o Black Veil Brides.

En el clàssic us volem destacar a la banda que va guanyar l'anomenat Ronnie James Dio Lifetime Achievement Award; aquest premi, atorgat a tota una llarga trajectòria musical, se li va concedir a la banda canadenca de hard rock i rock progressiu Rush. Formada l’any 1968, encara segueixen donant guerra i és una banda que ha patit molts pocs canvis en la seva formació, ja que Geddy Lee, baixista, teclista i vocalista i Alex Lifeson, guitarra, porten des dels inicis de la banda; el bateria Neil Peart va entrar l’any 1974, quan John Rutsey, bateria original, va deixar la banda.

Pel proper mes de juny s’espera l’edició de Clockwork Angels, el que serà el 19è treball d’estudi de la banda. Però tirem enrere en el temps i marxem fins l’any 1975, moment en que editen Fly by Night, el segon treball de la banda i el primer amb la formació actual. D’aquest àlbum, del qual se n’han venut més d’un milió de còpies als Estats Units, ens quedem amb el tema que li dóna nom: Fly by Night!