dimarts, 17 d’abril del 2012

Col·laboracions Satan Arise

Els companys de Satan Arise, entre moltes altres coses, ens fan quatre pinzellades de nous discos que arriben a les seves mans; i un dels responsables de la pàgina web, Sergi Helloween, ens dóna el permís per apropar-vos les seves reviews al nostre blog. A partir d'avui i de manera continuada, anirem compartint algunes de les seves crítiques, començant per la del nou disc de la banda grega Dol Ammad.

Dol Ammad van editar el passat 28 de març el seu tercer disc d'estudi, Cosmic Gods: Episode I – Hyperspeed, amb el seu propi segell discogràfic, Electronic Arts Metal. I el nom del segell ja ens dóna una pista per saber per on tira el disc...

Hem vist l'estil de la banda descrit com cosmic electronic epic metal; gairebé em quedo sense respiració al llegir-ho, per llarg i pel trauma cerebral que vaig patir al intentar imaginar-ho. Així que em decideixo investigar i ells es defineixem com space metal opera; encara quedo pitjor de com estava... Només queda escoltar-los.

La veritat és que totes dues definicions tenen la seva part de raó, ja que es tracta d'un projecte de fusió entre el metal i la música electrònica. Pels puritans és una hòstia a la cara, i pels que gaudeixen amb noves idees, un projecte atractiu per descobrir.

Si hagués de decidir per un qualificatiu per Hyperspeed no seria velocitat, sinó velocitat èpica. Les veus d'aquest disc no són veus... és una coral de catorze persones! Pot haver-hi alguna cosa més èpica? Musicalment trobem sintetitzadors en tots els temes, rivalitzant pel protagonisme amb les guitarres i parts rítmiques analògiques... els electrònic i analògic entren en batalla. Cert és que, quan els ritmes s'acceleren, provoquen vertigen... i és que a la bateria hi trobem, ni més ni menys, que a Alex Holzwarth (Rhapsody of Fire, Blind Guardian, Avantasia...)

Com aperitiu podeu escoltar el single a través del seu videoclip, una espècie de making of del disc, un gran tema ràpid, elèctric, èpic... si un altre grup el gravés més metalitzat, tothom estaria parlant d'ells fins a la sacietat.


Personalment, la part electrònica està massa present en el conjunt del disc, eclipsant al metal, però això ho heu de jutjar cadascú de vosaltres i no deixar-vos portar per la meva opinió. Escolta'l i opina... indiferent no et quedaràs, això està garantit!

01) Magus Invicta
02) Noctis Labyrinthus
03) Golden Phantasma
04) Titan Warriors
05) Xenocide
06) Stargate Pyramid
07) Hyperspeed
08) Supernova
09) Caravan of Mars
10) Seeds of Life

Jimmy Wicked - Guitarra
Dimitris Makrantonakis - Guitarra
Thanasis Lightbridge - Sintetitzadors
Alex Holzwarth - Bateria

Aquí pots llegir la review original de Sergi Helloween a Satan Arise!