dilluns, 30 de juliol del 2012

Metal Rising Fest II

El proper 15 de setembre, la Sala Music Boxes de Palau-Solità i Plegamans acollirà la segona edició del Metal Rising Fest, un festival que pretén potenciar i donar a conèixer a bandes novells.


En la seva primera edició van comptar amb la participació de Solium of Cinerem, Medianoche, Eleutheria, Drakum i Ravenblood, que aquest any estaran tocant al Wacken Open Air. Fora de l'àmbit musical, també van tenir el plaer de presenciar l'actuació del mentalista Uriel Byron.

Per aquesta segona edició, que servirà per posar gairebé el punt i final a l'estiu per donar pas a la tardor, es comptarà amb la presència de sis bandes extraordinàries, algunes de les quals no us resultaran del tot desconegudes!


A Tempered Heart, la banda de metal gòtic i industrial, està formada per ex-membres de Poetry, Rain i The Bleeding Sun; ells són Jordi Lebrón a la veu, Julio Madueño a la guitarra, Josep Villacampa al baix i Ángel Madueño a la bateria. Els vam poder veure en directe a la Sala Estraperlo (recordeu la crònica), on van presentar els temes del seu disc debut, An Eerie Sense of Calm, i que, després de l'experiència viscuda en aquella ocasió, tenim ganes de repetir-la, per escoltar temes com el del seu primer videoclip, Believe the Unbeliever.


Una altra banda participant serà Druantia, la banda de metal simfònic procedent de Terrassa i formada per Sílvia Suàrez a la veu, Xavi Díaz i Marc Delgado a les guitarres, Alan Prieto al baix, Eric Ruíz a la bateria i Àlex Martín als teclats. Hem pogut gaudir d'ells un parell de vegades en directe, la primera en l'edició d'aquest 2012 del Goblin Fest (recordeu la crònica) i la segona, el passat mes de maig a la Sala BeCool, juntament amb Päradox, Volaverunt i Perfect Smile (recordeu la crònica). Seguiran presentant els temes que s'inclouran en el seu primer disc, el qual estem esperant amb candeletes; el que no sabem és si aquesta vegada també estaran acompanyats de Yssence i d'Alba Segura, ballarina de tribal fusion i violoncel·lista respectivament.


Seguim el repàs de les bandes participants amb IceStorm, una banda formada l'hivern de 2006 i que, actualment, està formada per Lambert Méndez a la veu, Marc Ferré i Lluís Quintana a les guitarres, Àlex Martínez al baix i Niku Lapuerta a la bateria. L'abril d'aquest 2012 van gravar el seu primer disc, Contes de la Vall de Glaç, un disc que inclou catorze temes propis interpretats en català; tal i com ells mateixos diuen, la llengua en la que parlem, discutim, follem, estimem i somiem. Una banda que ha comptat amb la veu de Quim Mandado, de Sangtraït, en un dels seus temes i que tenim moltes ganes de veure en directe.


Una altra de les bandes que encara no hem tingut l'oportunitat de veure en directe són Menzia. Aquesta banda de metal alternatiu està formada per Gat a la veu, Dídac Narváez a la guitarra i segones veus, Berni Navarro al baix, Roger Gomes a la bateria i Montse Ballbé als teclats. Van debutar el 2009 amb el disc Lamb's Skin for the Wolf i aquest 2012 han editat Way to Nowhere, del qual van gravar el seu primer videoclip amb el tema D-Generation. Els seus shows, carregats d'espectacle visual, no deixen indiferent a ningú, i nosaltres tenim ganes d'experimentar aquesta sensació!


Si recordeu les nostres paraules després de la celebració del II Aniversari de Metaleros de Catalunya (recordeu la crònica), una de les bandes que ens va sorprendre i que retornaven amb nova formació després d'un temps d'inactivitat, eren els barcelonins Karlahan. Allà us dèiem que els volíem veure en directe en una altra sala i amb el Metal Rising Fest tindrem l'oportunitat de tornar a gaudir de l'actuació de Iban De Dios a la veu, Xavi Diví i Sergi Gracia a les guitarres, Sergi Nuez al baix i Jordi Farré a la bateria, interpretant temes dels seus dos ep's, Twilight i A Portrait of Life. A veure si aquesta vegada la sonoritat de la sala els hi fa justícia.


I per acabar aquest repàs, podrem gaudir del potent directe dels valencians Sylvania, la banda formada l'any 2006 després de la dissolució de Morgana que, després de diferents canvis en la seva formació, van debut el passat mes d'octubre de 2011 amb el disc Lazos de Sangre, un àlbum que no ha deixat d'aconseguir bones crítiques i que s'està venent al Japó i a Amèrica Llatina. La banda està formada per Ángel Ortiz a la veu, Eric Rando i Alberto Montoya les guitarres, Álvaro Chillarón al baix, Pablo Ayala a la bateria i Sofía Pinar als teclats i veu. Una altra banda que tenim moltes ganes de veure en directe.


Aquestes són les nostres raons per no perdre'ns la segona edició del Metal Rising Fest, que se celebrarà el proper 15 de setembre a la Sala Music Boxes de Palau-Solità i Plegamans a partir de les 20:30 hores i per un ridícul preu de 6€!! Una raó més per assistir a concerts com aquest i donar suport a les bandes emergents tant bones que tenim al nostre costat i que tant desconegudes són per molts de nosaltres!