dilluns, 2 de juliol del 2012

El Clàssic de la Setmana #149

L'any 1993, la ciutat sueca de Göteborg es convertia en l'escenari del naixement de la banda de power metal Hammerfall, de la mà del guitarrista Oscar Dronjak. Com moltes bandes, van començar a tocar en pubs del seu país i, en els inicis de la banda, van anar entrant i sortint músics, fins aconseguir una formació estable, amb la que van començar a editar discos.

L'última incorporació de la banda va succeir el passat 2008, any en que Pontus Norgren va substituir a Stefan Elmgren a la guitarra. Precisament amb l'ex-guitarrista de The Poodles vam xerrar una estona en la darrera visita del suecs a casa nostra; concretament el passat 6 de desembre de 2011 a la Sala Salamandra de l'Hospitalet.


Tot i això, en el tema que us proposem, Pontus encara no formava part de Hammerfall, ja que viatgem en el temps per anar fins 1997, any en que la banda debuta amb el disc Glory to the Brave. Dins d'aquest àlbum hi trobem temes com Steel Meets Steel, composat per Dronjak abans de formar la banda, l'homònim Glory to the Brave i el tema que obre el disc, indispensable en els concerts de la banda, The Dragon Lies Bleeding.

Us deixem amb una versió en directe a Estocolm, realitzada el passat 2010!