dijous, 16 d’agost de 2012

Festes de Gràcia - Concert Eldelvar

Com cada estiu, molta gent ha avançat o enrederit les seves vacances per poder estar, del 15 al 21 d'agost, per Barcelona. Durant aquestes dates se celebra la Festa Major de Gràcia, on alguns carrers del barri es transformen i s'omplen d'activitats durant el dia i de música durant la nit.


Fent un cop d'ull al programa de festes que enguany, si el vols en format físic, és la primera vegada que s'ha de pagar... vam poder veure que la programació segueix sent majoritàriament de bandes de pop, versions i, com no, rumba catalana. Però ahir, dia 15 d'agost, en la jornada inaugural de les festes, el Carrer Progés va apostar per uns joves graciencs que van creixent concert rere concert! I anit van fer embogir a tothom qui s'hi va acostar!

Proper a la Plaça de Rius i Taulet (actualment de la Vila de Gràcia), el Carrer Progrés s'ha ambientat en les tres primeres pel·lícules de la saga Star Wars per la seva decoració: hi podem trobar una w-wing enfonsada en un llac, la banda de música de la Chalmun's Cantina tocant al mig del carrer, diferents clone troopers i, com no, els protagonistes dels films com la Princesa Leia, Luke Skywalker, C3PO, R2D2 o Chewbacca entre d'altres.


Però tot això va quedar eclipsat pel primer concert de festes en aquest carrer... En una nit englobada com a nit folk-celta, vam poder gaudir de les actuacions de Bantustan, Ebri Knight i Eldelvar, que segueixen presentant els temes del seu treball Once Upon a Beer (pots llegir la review de Satan Arise en aquest enllaç). Encapçalats per Edu a la veu, la banda la completen Mik i Bernat a les guitarres, Horaci al baix, Lucas a la bateria, Joan al violí i David a la flauta.


El concert, programat per les 22 hores, va començar amb una mica de retard; molta gent esperava amb ganes el seu inici, entre ells els membres d'una altra banda de folk metal barcelonina, els Northland, que estaran actuant el proper 24 d'agost a les festes del barri de Sants. La seva descàrrega va donar el tret de sortida amb el tema When the Moon Cries Blood, que ja va provocar els primers mosh pits en un carrer estret, provocant la sorpresa de la gent que seguia la seva passejada pel barri. Aquesta va ser la tònica de tot el concert, mentre el nombre de participants dels mosh pits anava augmentant mica en mica, sense deixar que la calor o el poc espai fos un impediment per gaudir d'un dels pocs concerts de heavy metal programats per aquest any.


Amb una sonoritat que ja voldrien moltes sales de Barcelona, Eldelvar va seguir el seu recital amb temes com Bugman, Crusaders, Bastards of Babylon, Victory Celebration i dos dels seus himnes com són Frogs o la homònima Eldelvar, entre moltes d'altres més, mentre la gent seguia ballant al ritme de música i bevent (que és el que es fa durant les festes) sense ni un minut de descans, ja que l'Eduard, gran mestre de cerimònia, no s'enrotllava gens entre tema i tema, aconseguint un concert continuat i amè que va encuriosir a qui no coneixia a la banda. La resta de membres van estar a l'alçada, convertint el show en un gran concert per donar el tret de sortida a les festes!


Llàstima que el metal, en totes les seves variants i estils, sigui un gènere poc considerat a l'hora de programar-lo en festes d'aquest tipus... però vist el que va passar anit, podem assegurar que el gènere no morirà i que l'hem de seguir potenciant encara més per poder gaudir d'aquesta música no només una nit i en un sol carrer durant una setmana de festa grossa! De cara a l'any vinent, volem més metal a la Festa Major de Gràcia!