dissabte, 26 de maig del 2012

El Clàssic de la Setmana #144

L'any 1969 es formava a Birmingham, al Regne Unit, una de les bandes pioneres del heavy metal: els Judas Priest! Quaranta i un anys després, setze àlbums d'estudi editats, un munt de gires mundials i infinits canvis en la seva formació, la banda va anunciar el passat 2010 que la gira que començaven era un gira de comiat. Però tot apunta, en l'actualitat, que la Epitaph World Tour serà la darrera gira mundial, però no la fi de la banda.

El passat 16 de maig, el Palau Sant Jordi de Barcelona va viure, potser, el darrer concert dels britànics per terres catalanes; en aquesta ocasió, el vocalista Rob Halford, els guitarristes Glenn Tipton i Richie Faulkner, el baixista Ian Hill i el bateria Scott Travis, van estar acompanyats pels alemanys Blind Guardian i U.D.O.

Entre els temes que van interpretar, nosaltres ens volem quedar amb el que van fer servir per obrir aquest concert. El tema en qüestió el trobem dins del que, segurament, és l'àlbum més venut de Judas Priest i un dels més influents del heavy metal: el British Steel. Es va editar l'any 1980 i, en la celebració dels 30 anys de la seva edició, la banda va fer una gira commemorativa on va interpretar el disc sencer en els seus directes; aquesta gira va començar l'any 2009 i un dels llocs per on va passar va ser Hollywood. El tema amb el que van començar els concerts i el tema que obre el disc és aquest Rapid Fire!