diumenge, 20 de maig del 2012

El Clàssic de la Setmana #143

Barón Rojo, una de les bandes de heavy metal més clàssiques de la península, es va formar l’any 1980 a Madrid; i encara segueixen en actiu, com demostra la seva actuació programada pel festival Costa de Fuego de Benicàssim, el proper 20 de juliol.

Dos anys després de la seva formació i després de les ventes aconseguides amb el seu debut, Larga Vida al Rock'n'Roll, es van traslladar al Regne Unit per gravar el seu segon àlbum, Volumen Brutal, que va ser gravat als Kingsway Studios de Londres, propietat d’Ian Gillan, vocalista de bandes com Deep Purple o Black Sabbath entre d’altres. El disc es va gravar en només dues setmanes i, després de la seva bona acollida, se’n va fer una versió en anglès. Amb més de dos milions de còpies venudes i amb un gran èxit tant a la península com fora d'ella, el mateix 1982 toquen en directe al Reading Festival, amb bandes com Twisted Sister, Iron Maiden o Gary Moore.

Avui us deixem amb el clàssic Los Rockeros van al Infierno, en una actuació de la banda en el programa televisiu Aplauso, per on van passar les millors bandes de heavy metal durant els anys '80. Nosaltres, esperem veure-us les cares per l'infern!