dissabte, 12 de maig del 2012

A ballar s'ha dit!!

En el programa d'aquesta setmana no hi trobareu ni moment clàssic ni moment friki... ooooooooooh! És per això que us volem compensar d'alguna manera i hem decidit portar-vos dos temes que desprenen bon rotllo, de ritme trepidant, que faran que no us pugueu quedar asseguts a la cadira, tenint la necessitat de moure els peus, saltant i ballant!

El primer tema que us proposem ens arriba de la mà de la banda alemanya Fiddler's Green. Aquesta banda de speedfolk es va formar l'any 1990 a la localitat de Erlangen i la seva música combina elements del folk tradicional irlandès i escocès amb el rock i el punk, creant una sonoritat molt curiosa i molt animada. Els seus discos combinen temes propis, que cada vegada han anat evolucionant allunyant-se més del folk, i temes populars de la música tradicional celta.

El passat 2011 van editar el disc Wall of Folk, el seu dotzè treball d'estudi; però un dels temes més coneguts de la banda s'inclou en el seu anterior llarga durada, Sports Day at Killaloe, editat el 2009. Comencem ballant amb aquest Bugger Off!


Però aquí no acaba tot! Encara us volem veure ballar una mica més i és per això que us portem un tema dels americans Dropkick Murphys. Aquesta banda irlandesa-americana es va formar l'any 1996 a Quincy, Massachusetts, l'any 1996; en aquells temps, practicaven el seu rock i punk celta al soterrani de la barberia d'un amic, fins que van veure que la seva música agradava a la gent i van començar a editar-la.

D'aquesta manera ja porten set discos d'estudi editats i molts altres en forma de directes, ep's i recopilacions. L'any 2005 van editar el cinquè disc d'estudi, The Warrior's Code, on s'inclou un dels temes més coneguts de la banda, I'm Shipping Up to Boston, que s'ha utilitzat en sèries i programes de televisió, videojocs... Però ens volem quedar amb el tema que dóna nom al seu darrer disc, editat el passat 2011, i que porta per títol Going Out in Style!