dissabte, 12 de novembre del 2011

El Clàssic de la Setmana # 123

L'any 1965, la ciutat alemanya de Hannover veia el naixement d'una banda de hard rock i heavy metal més importants de tots els temps: els Scorpions. Fundada per Rudolf Schenker (germà de Michael Shencker) als 17 anys, el guitarrista és l'únic membre que ha format part de la banda de manera continuada durant més de 45 anys.

Moltes són les coses que estant passant dins la banda, com per exemple l'edició del recopilatori Comeblack, la propera edició d'un DVD el proper 06 de desembre, Get Your Sting & Blackout -Live in 3D, i l'anunci de la gira mundial Final Sting Tour 2012 que, una vegada acabada, servirà per dir adéu a la banda de tota activitat musical. Amb més de 20 dates tancades a França, unes altres a Alemanya i algunes més en diferents països europeus, Espanya encara està pendent de l'anunci de la visita dels alemanys.

L'any 1990 editaven Crazy World, el que suposava el seu 11è disc d'estudi, arribant a situar-se a la posició 21 de la llista Billboard 200. Dins d'aquest àlbum s'inclouen dos clàssics de la banda: Send Me an Angel i el clàssic d'aquesta setmana, Wind of Change.

D'aquest single se n'han venut més de 14 milions de còpies, va aconseguir el número #1 a les llistes d'èxits de mig món i s'ha utilitzat moltes vegades en videojocs, sèries de televisió i pel·lícules. Tant va ser l'èxit del tema, que la banda es va veure obligada a gravar dues versions en diferents idiomes: la ja coneguda Vientos de Cambio i una versió en rus sota el nom de Veter Peremen.

Però avui, si estem parlant de clàssics, us deixem amb la versió original, en anglès, d'aquesta gran power ballad dels alemanys Scorpions!!