dissabte, 5 de novembre del 2011

El Clàssic de la Setmana # 122

Durant els anys '90, una banda de hard rock i heavy metal i, sobretot, el seu vocalista, va robar els cors de moltes noies; amb un nom dur i romàntic a la vegada, els Guns N’Roses es van guanyar un lloc en la història de la música. Anys després, ja no sembla que despertin tantes emocions.

Formats l'any 1985 a Califòrnia, actualment estan girant pels Estats Units després de tornar d'una gira per Amèrica del Sud, acabant-la el passat 23 d'octubre a Mèxic. El concert no va començar gaire bé per la banda, perquè amb les primeres notes del Chinese Democracy, de l'àlbum homònim, l'escenari va començar a rebre una pluja d'objectes, motiu pel qual Axl Rose, l'únic supervivent de l'època daurada de la banda, va amenaçar en cancel·lar el concert.

Segons la cadena de noticies SDPNoticias, l'organització del concert va ser multada amb 860$ després de que el concert comencés amb tres hores de retard! Els mateixos organitzadors van al·legar problemes tècnics, però també són famosos els retards d'Axl Rose a l'hora de presentar-se en concert.

Però si deixem el present i mirem al passat, l’any 1991 els Guns N’Roses van editar un parell d’àlbums, que van anomenar Use Your Illusion I i Use Your Illusion II. El tema que obre el primer dels discos és el que us proposem per avui i va sorgir de la disputa que tenien Axl Rose i la seva veïna Gabriella Kantor, qui el va denunciar per haver-la colpejat amb una ampolla de vi; Axl va negar les acusacions i d’aquesta història va sorgir Right Next Door to Hell.

Us deixem amb una versió en directe interpretada a la ciutat de Noblesville, Indiana, el mateix any de l'edició del disc, el 1991!