dissabte, 2 de març del 2013

El Clàssic de la Setmana #166

El clàssic d'aquesta setmana el podrem gaudir en directe si ens desplacem fins a la localitat alacantina de San Fulgencio, on els propers divendres 12 i dissabte 13 de juliol se celebrarà una nova edició del festival Rock Arena. Allà hi podrem veure una banda que es torna a reunir després de nou anys de silenci i que, precisament, van fer el seu darrer concert en l'edició del Rock Arena de 2004.


Ells són els madrilenys Ankhara, una banda de heavy metal amb clares influències de power i metal progressiu formada l'any 1995 a Madrid. Només amb unes maquetes gravades són inclosos en el festival itinerant Duro con el 98, girant per tota la península amb gent com Muro, Avalanch, Saratoga o Obús; poc després són escollits per obrir els shows dels britànics Saxon per la península.

L'any 1999 debuten amb Dueño del Tiempo i, després d'una extensa gira, participen al primer festival internacional celebrat a la península: Rock Machina 2000, juntament amb Vision Divine, Running Wild, Edguy, Metalium, Tierra Santa, Lujuria... Aquell mateix any veu la llum Ankhara II i, després d'alguns canvis en la formació, l'any 2003 surt Sombras del Pasado, l'últim disc d'estudi de la banda.

Van col·laborar en diferents recopilacions i alguns dels seus membres van participar en diferents projectes com Mägo de Oz o Muro. Nosaltres els volem recordar amb un tema inclòs dins del debut de la banda, Dueño del Tiempo; el tema en qüestió és aquest Frío Infierno que, tot i no tenir videoclip, val molt la pena fer-li una escolta!