divendres, 29 de març del 2013

Concert Alestorm + Ex Deo + Lagerstein

El passat dissabte 16 de març, la Sala Mephisto va tancar les seves portes amb una sessió de heavy metal i hard rock, on es van apropar un munt de persones per acomiadar una de les mítiques sales de la ciutat; però, abans de la sessió, aquell dia va haver-hi concert! I festa... i cervesa... i rom... i molt bon rotllo!! A les 19:30 hores s'obrien les portes per deixar entrar a la gent, que ja esperava des de feia una bona estona, per veure als pirates Alestorm i Lagerstein i als romans Ex Deo!!


Els primers en pujar a l'escenari van ser els australians Lagerstein, que arribaven a Barcelona amb el seu vaixell volador, S.S. Plunderberg, i correctament vestits de pirates, per presentar-nos els temes del seu àlbum debut, Drink 'Till We Die. Fent honor al nom del disc, durant el concert van volar un número incomptable de llaunes de cervesa, mentre els temes anaven caient un rere l'altre. Van començar la seva particular festa amb problemes de so que es van resoldre ràpidament a partir d'un dels temes més significatius del disc, Harpoon the Sun.

Mentre els altres pirates de la nit, els membres d'Alestorm, feien la seva festa a la part esquerra de l'escenari, el públic es va anar despertant mica en mica; aquest fet va animar encara més als australians, qui es van posar a ballar a l'escenari i dos dels components de la banda es van desplaçar fins a la barra lateral de la sala per apropar-se encara més al públic. Les seves composicions musicals s'assemblen molt a la dels seus compatriotes escocesos, però encara més centrades en l'alcohol en general i la cervesa en particular.


Realment increïble va ser veure com l'enorme baixista Luke Philp, més conegut com The Immobilizer, es prenia les llaunes d'una tirada! El concert el van tancar amb el tema Beer Bong Song i, fent honor al nom, Christopher Bowes, vocalista d'Alestorm, va pujar a l'escenari amb un beer bong (embut unit a tub de plàstic, típic dels Estats Units) d'on van veure tots els membres de la banda: Dale J. Williams Ultralord a la veu, Nathan Riedel The Majestic Beast i Neil Rummy Rackers a les guitarres, Joel Orford Mother Junkst als teclats i Darren Riedel Old’mate Dazzle a la bateria. Tota una festa, tant damunt com a baix de l'escenari.


Lagerstein Setlist: Plunderberg / Pirate Music Piracy / Harpoon The Sun / Sloken the Rum / Drunken Sailor / Dreaded Skies / The Beer Bong Song

Després del bon rotllo i la bogeria dels pirates australians, tocava posar-se seriosos i assistir a una classe magistral sobre la història de l'imperi romà; els nostres professors van ser els membres de Ex Deo qui, sota l'estendard de la Legió XIII Gemina i capitanejats per Maurizio Iacono, van començar la seva descàrrega amb I, Caligvla. El cantant de la també banda de death metal Kataklysm va estar acompanyat per Stéphane Barbe i Jean-François Dagenais a les guitarres, Dano Apekian, de Ashes of Eden, al baix i Max Duhamel a la bateria.

Amb un públic totalment entregat i corejant tots els temes de la banda, amb The Final War i a petició de Maurizio, un frontman enorme, es va viure el primer mosh pit de la nit; mentrestant, els instrumentistes de la banda no paraven de fer headbanging mentre clavaven cadascuna de les notes que havien d'interpretar. Tot i la indumentària romana que portaven damunt seu, excepte el bateria és clar, i que deuria pesar com un mort, la mobilitat de la banda va ser excepcional.


No sé si per l'emoció de veure a Ex Deo en directe, tot i no ser amant del death metal, o perquè realment va ser un concert curt, el temps va passar volant i amb Per Occulus Aquila del segon disc, Caligvla, que venien a presentar, i Romulus, del seu gran debut homònim, van posar el punt i final a un molt bon concert, del qual més d'un centenar de persones van quedar més que satisfetes. Un gran concert pels amants del death metal... però també pels que no ho són tant!


Ex Deo Setlist: I, Caligvla / The Tiberius Cliff (Exile to Capri) / Pollice Verso (Damnatio ad Bestia) / The Final War (The Battle of Actium) / Per Occulus Aquila / Romulus

Finalment, la darrera banda que va tenir l'honor d'actuar la nit del 16 de març i de la història de la mítica Sala Mephisto, van ser els escocesos Alestorm, formats a la ciutat de Perth i màxims exponents del pirate metal actual. Després de la corresponent posta a punt dels instruments i de falcar l'enorme bateria amb una pedra de formigó, comença a sonar la intro del concert, un tema èpic que s'acaba transformant en el que podria ser la banda sonora d'un videojoc dels '80. Una vegada tots els membres van ocupar les seves posicions, el show arrenca de la millor manera possible: amb el tema The Quest, el que obre el segon disc dels pirates, Black Sails at Midnight.

Christopher Bowes, vocalista i teclista de la banda, és un gran frontman; no deixa de passejar-se per l'escenari amb el seu keytar, mentre canta, beu cervesa i bromeja amb el públic de marxar amb les novies dels assistents. Però el de Chris no és l'únic teclat que hi trobem en els concerts d'Alestorm, ja que al costat de la bateria podem veure a Elliot Vernon rodejat de tres teclats i acompanyat en tot moment per un cap de cavall empalat. La banda la completen Daniel Evans a la guitarra, Gareth Murdock al baix i Peter Alcorn a la bateria. Tots ells van donar el màxim durant tot el concert; tant que Dani, després d'un petit contratemps, va acabar el show tocant assegut en un tamboret i una bossa de gel al seu genoll.


Uns fans vestits de pirates, amb la seva bandera, els seus barrets i les seves espases, portaven un tros de cartró amb el títol d'un tema que van demanar que sonés; malauradament i per falta de temps, els nois es van quedar amb les ganes. Tot i això, van poder escoltar temes dels tres discos editats fins el moment per la banda: Captain Morgan’s Revenge, Black Sails at Midnight i el darrer, Back Through Time. Un dels grans moments de la nit va ser al sonar Nancy The Tavern Wench, quan més d'un centenar de persones va seure al terra de la sala (jo no sé si va ser la millor idea), posant-se a remar al ritme de la música; mentrestant, a l'escenari, seguien caient les llaunes de cervesa, els cubates o el rom, directament de l'ampolla.


En aquest concert, australians i escocesos van canviar els seus papers d'unes hores abans; ara eren els membres de Lagerstein els qui feien conya al lateral esquerra de la sala, fins que Luke Philp, The Immobilizer, va pujar a l'escenari amb el beer bong, per donar de beure a tots els membres d'Alestorm. Després de Wenches and Mead va arribar un altre moment de bogeria i de mosh pit a la zona de públic amb Keelhauled, seguit de l'impressionant solo de bateria, amb un Alcorn monumental. Degut a l'estat del genoll del guitarrista Evans, el descans previ als bisos no es va produir, podent viure un concert sense interrupcions i tancant el show amb el clàssic de la banda que fa honor a la beguda típica d'un bon pirata: Rum.

Mentre sonaven les últimes notes del tema, Christopher Bowes va deixar anar el seu keytar per llançar-se damunt del públic, que el va recollir i el va fer nedar per tota la Sala Mephisto. Enorme concert dels pirates Alestorm i un gran final de festa en el darrer dia de la història de Sala Mephisto.


Alestorm Setlist: The Quest / The Sunk’n Norwegian / Shipwrecked / Over the Seas / Midget Saw / Nancy the Tavern Wench / Pirate Song / Back Through Time / Wenches and Mead / Death Throes of the Terrorsquid / Keelhauled / Rumpelkombo / Set Sail and Conquer / Captain Morgan’s Revenge / Rum

Si teniu ocasió de poder-los veure la propera vegada que ens visitin i quan aneu de concert teniu ganes de, a part de viure una experiència musical completa, passar-ho d'allò més bé, aquest és un dels shows que no us heu de perdre!