divendres, 18 de març del 2011

Sonisphere Getafe Open Air 2011

Com tots sabeu, la primera edició del festival itinerant Sonisphere es va celebrar a la capital catalana de Barcelona; després de l'èxit del festival, no se sap per quines raons (polítiques, se suposa), des de l'any passat aquest festival se celebra al recinte Getafe Open Air (que fashion el nom!).

En un primer moment, per aquest 2011 només s'havia previst un dia de festival, concretament el 16 de juliol; però ara s'ha sabut que el divendres dia 15 de juliol hi haurà la primera jornada del Sonisphere, i s'han confirmat moltes més bandes per l'esdeveniment.

No vindran els Big Four, això ja està més que clar després de les declaracions de James Hetfield dient que no visitarien Espanya durant el 2011 i després del pas de l'European Carnage Tour, amb Megadeth i Slayer. El que si podem dir és que Iron Maiden, els primers confirmats del festival en la única visita al país durant aquest any, no estaran sols.


El divendres dia 15 actuaran bandes com Valient Thorr, Gojira (banda que vam poder veure a Barcelona), Angelus Apatrida, l'esperat retorn de Sôber i de moment, com a caps de cartell del primer dia de festival, Arch Enemy, que vindran amb el seu nou disc, Khaos Legions, que s'edita a mitjans d'any. Tot i aquestes confirmacions, l'organització espera portar més bandes pel 15 de juliol.

El cartell que ja està tancat és el del 16 de juliol, primera data oficial del festival. El dissabte es podran veure damunt de l'escenari bandes com la ja mencionada Iron Maiden, però també d'altres com Hammerfall amb el seu nou disc Infected, Lacuna Coil, Mastodon (uns altres que van estar a Barcelona), els finlandesos Apocalyptica i, atenció als següents noms: Dream Theater presentant en societat al nou bateria encara desconegut i, suposadament, el nou disc, Twisted Sister (només per aquests val la pena anar al festival) i Alice Cooper!

Com que el recinte era una zona molt oberta, s'han fet algunes millores com la instal·lació d'herba artificial davant dels escenaris per evitar l'aixecament de terra, més zones d'ombra, espai de refresc amb vaporitzadors i millores als serveis, des dels lavabos a les zones d'hostaleria.

Fins el proper 12 d'abril, l'actual oferta dels abonaments del festival seguirà vigent, a un preu de 72€ més despeses de compra anticipada. Passada aquesta data, l'abonament pels dos dies de festival serà de 82€, l'entrada únicament per divendres de 35€ i l'entrada per dissabte costarà 72€, tots aquests preus més despeses de gestió.

Així que ja ho veieu... sembla ser que el festival Sonisphere s'ha instal·lat definitivament a Madrid. Haurem de claudicar i, si hi volem anar, haurem d'agafar alguna cosa més que el metro per arribar-hi!!