dimarts, 30 d’octubre del 2012

Concert Dragonforce + Huntress + Kissin' Dynamite

El proper 15 de novembre hi ha una cita molt important a la Sala Salamandra de l'Hospitalet del Llobregat. I és que Eclipse Group i RRS Promo han unit forces per apropar-nos a un parell de bandes que estan creixent en el món del metal, encapçalades per una altra que, després d'un temps d'incertesa, sembla que ha renascut amb més força que mai!


Els primers que volem destacar són els joves alemanys de Kissin' Dynamite. La banda, formada l'any 2006, la conformen cinc joves que, actualment, ronden els 20 o 22 anys: John Brown a la veu (20), Camini Braun (21) i Jim Mueller (21) a les guitarres, Steffen Haile al baix (21) i Andi Schnitzer a la bateria (22). La banda es va formar com una banda d'escola, però la cosa va anar creixent i rodant sola fins l'any 2008, moment en que editen el seu debut discogràfic, Steel of Swabia, quan els seus membres només tenien 16 anys!

Dos anys després i havent participat ja al Bang Your Head Festival, tornen amb una nova edició, Addicted to Metal, on hi trobem la col·laboració del mític vocalista alemany Udo Dirkschenider. Amb aquest nou treball surten de gira, obrint concerts per gent com Edguy, Steel Panther, Slash o Mötley Crüe, entre d'altres. Actualment, estan presentant el tercer disc de la banda, Money, Sex & Power, on s'inclouen temes tant bons com aquest I Will Be King!


La segona banda de la que s'està parlant bastant últimament és l'americana Huntress, una banda de heavy metal formada l'any 2009 a Highland Park, Califòrnia. La vocalista Jill Janus, qui diu tenir un rang vocal de quatre octaves, sempre va estar en contacte amb el metal de ben jove, però per aconseguir diners, les seves primeres feines van ser de deejay i de cantant en un grup d'òpera. La primera formació de la banda, amb la que van editar un primer Ep anomenat Off with Her Head, la tancaven els guitarristes Blake Mealh i Ian Alden, el baixista Greg Imhoff i el bateria Sean Ford.

Poc després de la seva primera edició, Imhoff i Ford deixen la banda, donant entrada als membres actuals: el baixista Eric Harris i el bateria Carl Wierzbicky, amb qui han editat, aquest 2012, l'àlbum debut de la banda, Spell Eater. Actualment, Harris està treballant en l'edició d'un disc amb la seva altra banda, Gypsyhawk; és per això que Ian Alden tocarà el baix i s'ha contractat al guitarrista Ant Crocamo perquè els acompanyi durant la gira amb Dragonforce. Durant aquest tour es podran escoltar temes com aquest Eight of Sword!


I, com a caps de cartell del concert del proper dijous 15 de novembre a Sala Salamandra tindrem, ni més ni menys, que els britànics Dragonforce! La banda de power metal es va formar a Londres l'any 1999 de la mà dels virtuosos guitarristes Herman Li i Sam Totman, els únics membres que resten de la formació original. Actualment, la formació la tanquen el teclista Vadim Pruzhanov, el bateria Dave Mackintosh, el baixista Frédéric Leclercq i el vocalista Marc Hudson, qui va entrar a la banda el passat mes de març de 2011, després de la marxa de ZP Theart.

La banda es caracteritza per les seves lletres fantàstiques, els seus solos llargs i ràpids de guitarra i els sons electrònics, que ens evoquen als videojocs dels anys '80. Fins el moment han editat cinc discos d'estudi, sent The Power Within d'aquest 2012 la seva més recent edició. Un dels temes més famosos de la banda és el conegut Through the Fire and Flames, gràcies al virtuosisme dels instruments i la veu de ZP Theart; amb el nou vocalista, els fanàtics de la banda patien una mica per veure com sonarien, tant els nous temes com els vells. Per aquests últims haurem d'esperar al dia 15 de novembre; però per els nous, aquí teniu aquest Cry Thunder, una mostra que deixa amb ganes de més!


Creiem que sobren els motius per no perdre's el que, de ben segur, serà una gran nit de heavy metal!