dissabte, 16 de juny del 2012

El Clàssic de la Setmana #147

L'any 1968 es formava a Hertford, al Regne Unit, una de les bandes de hard rock de més èxit de tots els temps: Deep Purple. Vuit anys després de la seva formació i deu discos d'estudi editats, la banda va decidir separar-se per tornar-se a reunir l'any 1984 i fins l'actualitat.

La formació actual està composada per Ian Paice a la bateria (l'únic membre original), Ian Gillan a la veu, Steve Morse a la guitarra, Roger Glover al baix i Don Airey als teclats; tot i això, per la banda ha passat gent com Ritchie Blackmore, Glenn Hughes, David Coverdale, Joe Lynn Turner o Joe Satriani.

Mentre la banda segueix fent concerts i girant, principalment, per Europa (sense fer cap parada a casa nostra), estant composant els temes d'un nou treball d'estudi, el que en farà dinou, que serà el successor de Rapture of the Deep de 2005 i que s'espera de cara el proper any.

Marxem fins l'any 1972, moment en que editen el seu sisè disc d'estudi, anomenat Machine Head; aquest disc està citat com un dels discos influents pel desenvolupament del heavy metal i és el que ha aconseguit més èxit d'entre tota la discografia de la banda: va estar 20 setmanes al Top40 del Regne Unit i 118 a la llista Billboard 200 americana.

Dins de l'àlbum hi trobem peces tant importants com Highway Star, Space Truckin' o, com no, el gran clàssic de la música, Smoke on the Water. Però avui us volem apropar un altre dels temes que s'inclouen en aquest disc, que rarament la banda toca en directe i que va ser l'únic tema del que es va fer un vídeo promocional durant els anys '70...avui us portem Never Before!