dissabte, 1 d’octubre del 2011

El Clàssic de la Setmana # 117

L'any 1968 es formava a Hertford, al Regne Unit, una banda que encara dóna guerra en l'actualitat: els Deep Purple. De fet, aquest mes d'octubre estaran fent una petita gira pel Brasil per donar fe de les meves paraules.

Considerats, juntament amb Led Zeppelin i Black Sabbath, com els pioners del heavy metal i el hard rock, les ventes dels seus àlbums superen els 100 milions de còpies; fins el moment han editat, ni més ni menys, que 18 àlbums d'estudi (més d'una cinquantena si comptem directes i recopilacions).

L'any 1973 editaven el seu setè disc d'estudi (en només cinc anys de carrera), Who Do We Think We Are; en un mes i mig va aconseguir la certificació de disc d'or als Estats Units, consolidant a la banda a l'altra banda de l'atlàntic. Aquest va ser el darrer treball amb Ian Gillan a les veus i Roger Glover al baix, sent substituïts per David Coverdale i Glenn Hugues.

Avui ens quedem amb el tema que obre el disc i el primer que es va gravar, Woman from Tokyo, un tema que tracta sobre la primera visita de la banda al Japó, durant l'any 1972. El vídeo que us deixem és una versió en directe a Seül, de l'any 1995!