divendres, 5 d’abril del 2013

Tour Beast or Not Tour Beast

Els nostres monstres preferits, els finlandesos Lordi, tornen aquest mes d'abril a casa nostra per presentar-nos els temes del seu nou treball discogràfic, To Beast or Not to Beast. De la mà de la promotora Rock'n'Rock, actuaran a la Sala Razzmatazz 2 de Barcelona el proper dissabte 27 d'abril, acompanyats de les bandes Collateral Damage i Reverse Grip.


Reverse Grip és una banda de hard rock canadenca formada per Dru Broda a la veu, Sean Broda a la guitarra, Dylan Broda a la bateria (tres germans) i Kramer White al baix. Tot va començar quan Dru i Sean van passar una època vivint a Austràlia i van decidir posar-se a escriure música; poc després van tornar al seu país per acabar de tancar la formació de la banda i van debutar el novembre de 2011 amb l'ep Nasty Reputation! i el setembre de 2012 van llançar el seu primer llarga durada, Hunger for Chaos! Una mostra del que podrem veure i escoltar damunt de l'escenari es deixa veure en el videoclip del tema que dóna nom al primer treball de la banda, Nasty Reputation!


Collateral Damage no acompanyarà als finlandesos durant tot el tour, però tindrem la sort de que a casa nostra si que podrem gaudir de la seva música. Aquesta banda de hard rock i glam metal es va formar a Vasanello, Itàlia, l'any 2004, però no va ser fins dos anys més tard quan es va completar la formació, quedant de la següent manera: Matt a la veu, Izzy a la guitarra solista, Blade a la guitarra rítmica, Steve al baix i Slam a la bateria. Després de gravar una primera demo, van debutar el 2009 amb l'àlbum homònim a la banda, Collateral Damage i, actualment, amb un so que ens pot recordar a gent com Alice Cooper, Def Leppard o Mötley Crüe, estan treballant en el seu segon disc; aquest s'espera per finals d'any, però ja han desvetllat el títol, The Carnival i, fins i tot, han gravat el videoclip del primer single, el tema que donarà nom al disc!


I, finalment, els finlandesos Lordi tornen a casa nostra, una vegada més, per presentar-nos moltes novetats dins la banda: nous membres i nous temes que es van editar el passat 1 de març sota el títol de To Beast or Not to Beast. Els monstres han anat escalant en el seu pas per Barcelona, passant de Sala Apolo a Salamandra i, per aquesta nova gira, fent parada a Sala Razzmatazz 2; ara quedarà veure quanta gent es desplaçarà per veure i escoltar aquesta banda de hard rock i heavy metal formada a Hèlsinki l'any 1992.

Recordem que l'anterior treball, Babez for Breakfast, va comptar amb la gravació de Kita a la bateria qui, poc després del llançament, va anunciar la seva marxa de la banda; en el seu lloc va entrar Otus, gran bateria que va acompanyar a la banda durant la gira de presentació del disc (passant per Sala Salamandra, recorda la crònica aquí). Malauradament Otus, o Tonmi Lillman, ens va deixar el 14 de febrer de 2012; en el seu lloc, la banda s'ha fet amb els serveis de Mana, llegenda escandinava coneguda com el pastor dels morts. Per altra banda, la teclista Lady Awa va deixar la banda per motius personals i ha estat substituïda per Hella, una humana de passat desconegut que va ser raptada per un dement anomenat Ruiz qui, després de varis mesos, la va voler convertir en una nina de plàstic. Així, la nova formació dels finlandesos queda de la següent manera: Mr.Lordi a la veu, Amen a la guitarra, Ox al baix, Mana a la bateria i Hella als teclats.


El primer senzill del nou disc, To Beast or Not to Beast, va veure la llum el 8 de febrer sota el títol de The Riff; uns dies després va sortir el videoclip del tema, on es mesclen imatges de la banda tocant en un supermercat i una noia amb problemes intentant comprar paper de vàter en el mateix supermercat ple de zombis; molt Lordi, vaja!


El concert, recordem, serà el proper 27 d'abril a Sala Razzmatazz 2; les portes obriran a les 19 hores i les entrades les podeu aconseguir a un preu de 26€ de manera anticipada. Si ens coneixeu una mica ja sabeu que nosaltres no ens ho perdrem per res del món!! I vosaltres, què fareu?