divendres, 12 d’abril del 2013

Bilbao Ablaze Fest

El proper 18 de maig, l'antic temple religiós creat durant el segle XVII per Antonio Ortíz de Calina i Francisco de Elorriaga, actualment transformat en la Sala Bilborock, a Bilbao, serà l'escenari d'una nova edició del Bilbao Ablaze Fest. Un entorn màgic per una nit de metal espectacular que arriba de la mà de Noise Division Producciones!


La primera confirmació del festival van ser els caps de cartell del mateix: els francesos Dagoba. Aquesta banda de groove metal amb elements del metal industrial i el death metal es va formar l'any 2000 a Marsella; un any després signen amb Enternote Records i, després de les primeres edicions, són teloners de bandes com Machine Head, Metallica, In Flames o Sepultura. La seva visita a Bilbao servirà per veure damunt de l'escenari a tres membres originals - Shawter a la veu, Werther al baix i Frank Costanza a la bateria - i per presentar al nou guitarrista, Yves "Z" Terzibachian, qui va entrar a la banda el passat 2012. Poc després de la seva presentació al Bilbao Ablaze Fest, durant el mes de juny, sortirà a la venta un nou treball dels francesos, que portarà per títol Post Mortem Nihil Est; no sabem si tocaran algun tema nou... però no estaria gens malament! De moment, els recordem amb un tema extret del seu anterior disc, Poseidon, editat el 2010; aquí teniu Black Smokers (752° Fahrenheit)!


Una altra banda que també participarà en el festival seran els madrilenys Vita Imana, banda de groove metal formada l'any 2005 i que, en els darrers anys, han experimentat un increment de popularitat excepcional, sobretot després de l'edició del segon disc, Uluh, el passat 2012. La banda incorpora al seu estil elements del death i el thrash metal, a banda de les percussions característiques i les batucades que improvisen damunt de l'escenari. Ells són Javier Cardoso a la veu, Román García i Puppy a les guitarres, Pepe Blanco al baix, Míriam Baz a la percussió i Daniel García a la bateria. El passat 2012, a part dels concerts de presentació del disc, se'ls va poder veure per la gran majoria de festivals de la península (Sonisphere, Costa de Fuego, Luarca Metal Fest, Leyendas del Rock...) i, per aquest 2013, tenen pensat repetir en alguns dels escenaris i tornar a entrar a l'estudi per gravar el que serà el seu tercer disc. Un dels temes que s'inclouen en la seva última edició, Uluh, és aquest Un Nuevo Sol.


Dues de les bandes locals que actuaran en el Bilbao Ablaze Fest són velles conegudes del programa! Anem a repassar-les i comencem per Rise to Fall, la banda de death metal melòdic modern que vam poder entrevistar el passat 14 de març, quan ens van visitar obrint el show de Ill Niño a Sala Salamandra (recorda aquí l'entrevista). Formats a Sopelana, Bilbao, l'any 2006, ells són Dalay Tarda a la veu, Hugo i Javi a les guitarres, Asis al baix i Txamo a la bateria; van debutar el 2010 amb Restore the Balance i, el passat 2012, van editar Defying the Gods que, actualment, estan presentant per tota la península. Una de les properes dates importants que tenen és al Resurrection Fest del mes d'agost a Galícia. Una mostra de la seva música i del seu directe és el nou vídeo, estrenat el divendres 12 d'abril, corresponent al tema Decoding Reality, gravat en directe a la Sala Bilborock!


L'altra banda de la que us volem parlar, formada també a Bilbao l'any 2006, és Nodrama; la banda de metal melòdic i alternatiu la vam conèixer l'any 2012 a Sala Estraperlo, on van venir a presentar-nos el seu debut discogràfic, The Patient, i on vam poder xerrar amb tots els membres de la banda (recorda aquí l'entrevista). En aquest darrer any, la banda ha patit algun canvi en la seva formació que, actualment, està composada per Aimar Antxia a la veu, Koldo Gorozika i Dann Hoyos, nova incorporació, a les guitarres, Xabier Altzugarai al baix i Nikola Goñi a la bateria. Tenim moltes ganes de tornar-los a veure en directe, juntament amb Rise to Fall, a veure si aquesta vegada podem escoltar el tema dels primers on hi col·labora Aimar a la veu; a més, podrem tornar a escoltar temes com aquest Power of Lavishness, en directe a la mateixa Sala Bilborock, en el concert que va servir per acomiadar a Iker Llona a la guitarra.


I, per acabar el repàs de les bandes que actuaran al Bilbao Ablaze Fest, ho fem amb Tight Leash, una banda de heavy metal alternatiu amb reminiscències industrials, formada a Bilbao i consolidada l'any 2011; ells són Xandra Jiménez a la veu, Héctor Prieto i Alejandro Santillán a les guitarres, David Ares a la bateria i David Serradilla als teclats i, en breu, veurà la llum el primer disc de la banda que portarà per títol Hedonism. La banda aprofitarà el festival per presentar els nous temes a la societat, com per exemple aquest Closer to God.


Recordeu que el Bilbao Ablaze Fest se celebrarà el proper dissabte 18 de maig a la Sala Bilborock i les entrades les podeu aconseguir a un preu de 16€ les anticipades i a 19€ a taquilla el mateix dia del festival. Si voleu més informació, us enllacem l'esdeveniment del Facebook i us deixem el vídeo promocional!