dijous, 31 de gener del 2013

Ens arriba una "Epidemia"

El proper mes de març i de la mà d'Eclipse Group, concretament el dia 14, la Sala Salamandra de l'Hospitalet acollirà el pas per casa nostra del The European Epidemic Tour, el concert de la banda americana Ill Niño, que vindran a presentar el seu nou treball, Epidemia, editat el passat 26 d'octubre de 2012.


Però no vindran sols! Els encarregats d'obrir el show seran els membres de la banda Rise to Fall, formats a Sopelana, Bilbao, l'any 2006; ells són Dalay Tarda a la veu, Hugo i Javi a les guitarres, Asis al baix i Txamo a la bateria. El seu estil és el death metal melòdic modern i, amb una primera demo de tres temes, van aconseguir girar per la península i cridar l'atenció de Ettore Rigotti, productor i creador de Disarmonia Mundi, una de les bandes de death metal melòdic més importants.

Poc després, van signar contracte amb el segell italià Coroner Records amb qui, fins el moment, han editat dos discos d'estudi: Restore the Balance (2010) i Defying the Gods (2012), àlbums que han recollit grans crítiques dels mitjans especialitzats. Han compartit escenari amb gent com Rammstein, Slayer, Amon Amarth... i el passat juliol van estar actuant a la primera edició del festival Costa de Fuego, amb una afluència de públic molt bona i molt entregada a la seva música. Un dels temes que no faltaran al concert és aquest Whispers of Hope.


Els caps de cartell del concert seran Ill Niño, la banda formada l'any 1998 a New Jersey sota el nom de El Niño, que van canviar a l'actual poc abans d'editar el seu primer ep l'any 2000 i signar contracte amb Roadrunner Records, amb qui van firmar els tres primers discos. La banda, després de diferents canvis en la formació, està composada per Cristian Machado a la veu, Ahrue Luster i Diego Verduzco a les guitarres, Lázaro Pina al baix, Dave Chavarri a la bateria i Daniel Couto a les percussions.

Van començar la seva carrera sent una de les bandes precursores del nu metal, editant el seu debut discogràfic, Revolution Revolución, l'any 2001; tot i això, el so de la banda ha anat evolucionant i, actualment, hi podem trobar elements del metalcore, del metal alternatiu i, gràcies a la percussió, el que s'ha anomenat com a latin o tribal metal. Les edicions s'han anat succeint fins arribar al passat 2012, any que van editar Epidemia amb el segell Victory Records; el disc el van presentar amb el tema The Depression i, posteriorment, van llançar el videoclip del tema que dóna nom al disc: La Epidemia.


Recordeu que les dues bandes estaran actuant el proper dijous 14 de març a la Sala Salamandra de l'Hospitalet, a partir de les 20:30 hores i amb les entrades a 22€ més despeses les anticipades i a 25€ a la taquilla el mateix dia del concert!!