dissabte, 22 de desembre del 2012

El Moment Clàssic de la Setmana #159

A punt de tancar el 2012 i començant les festes nadalenques, volem fer un recordatori a la gent del món de la música que ens ha deixat aquest any. I no començàvem gens bé.

El dia 5 de gener ens deixava Nicole Bogner, ex cantant de Visions of Atlantis; uns dies després ho feia Robbie France, ex bateria d'UFO i el 25 de gener, Mark Reale, guitarrista de Riot, ens deixava degut a complicacions amb la malaltia de Crohn. Durant el mes de febrer, la més sonada va ser la desaparició de Tonmi Lillman, més conegut com a Otus, bateria de Lordi.


A les ja anomenades, desgraciadament les morts no van parar, podent seguir la llista amb Ronnie Monrose al març, Richie Teeter, bateria de bandes com The Dictators o Twisted Sister a l'abril o Rob Doherty, ex guitarrista de Into Eternity, durant el mes de maig. I, malauradament, després de quatre mesos de tranquil·litat, l'1 de novembre ens deixava Mitch Lucker, vocalista de Suicide Silence.


Però els amants de la música en general, no només del hard rock i heavy metal, una de les morts que més vam plorar va ser la de John Douglas "Jon" Lord, fundador i teclista de la banda britànica Deep Purple, que ens deixava el 16 de juliol després de no superar un càncer de pàncrees. Del seu gran llegat de discos i temes, el volem recordar amb el que dóna nom al cinquè disc d'estudi de la seva banda principal, Fireball. Allà on estiguis, sempre et recordem i recordarem!