dimecres, 14 de desembre del 2011

Casualitats finlandeses

L'any 1996 es formava a la ciutat finlandesa de Kitee, una de les bandes més importants de metal simfònic del moment: Nightwish. Liderats pel teclista Tuomas Holopainen, la banda ha patit pots canvis en la seva formació, sent el de la vocalista Tarja Turunen per Anette Olzon el més sonat d'ells.

El passat 02 de desembre sortia a la venta el nou disc de Nightwish, el setè de la seva carrera musical i segon amb Anette a les veus: Imaginaerum; el disc va acompanyat d'una pel·lícula, que s'espera que arribi durant la primavera de 2012. Tanta era l'espera d'aquesta nova edició que en els dos primers dies es van vendre més de 50 mil còpies, només al seu país, entrant directament a la primera posició de la llista de ventes.

A més, els membres de la banda ja han acabat la primera sessió de preparació de la gira que començarà el proper 21 de gener a Los Ángeles. El tour, tot i fer un gran recorregut per Europa, de moment no passarà per Espanya; així que ens tocarà esperar! Imaginaerum té el següent tracklist:

01) Taikatalvi
02) Storytime
03) Ghost River
04) Slow, Love, Slow
05) I Want My Tears Back
06) Scaretale
07) Arabesque (instrumental)
08) Turn Loose the Mermaids
09) Rest Calm
10) The Crow, the Owl and the Dove
11) Last Ride of the Day
12) Song of Myself
13) Imaginaerum (instrumental)

Per altra banda, els finlandesos Amberian Dawn, liderats pel guitarrista i teclista Tuomas Seppälä, es van formar l'any 2006 i, amb bastants més canvis en la seva formació, han editat fins el moment tres discos d'estudi. La seva música els ha col·locat en una posició de privilegi dins el metal simfònic i, seguint amb el ritme de llançaments, ja tenen un altre disc preparat de cara el proper 2012.

Circus Black és el nom escollit per aquest nou àlbum, que veurà la llum el proper 29 de febrer, en una edició mundial on tothom el podrà aconseguir al mateix moment. Encara no hem pogut escoltar res, però el que si que sabem del disc és que comptarà altra vegada amb la col·laboració del teclista Jens Johansson (ja ho va fer en l'anterior disc, End of Eden) i també amb el vocalista Timo Kotipelto, tots dos de la banda Stratovarius. El tracklist del disc, ja desvetllat, és el següent:

01) Circus Black
02) Cold Kiss
03) Crimson Flower
04) Charnel’s Ball
05) Fight
06) Letter
07) I Share With You This Dream
08) Rivalry Between Good and Evil (Instrumental)
09) Guardian
10) Lily of the Moon

Però atenció amb la curiositat!! La portada de Imaginaerum de Nightwish està feta pel dissenyador finlandès Janne Toxic Angel Pitkänen; pel que fa a la portada de Circus Black d'Amberian Dawn, el dissenyador ha sigut Jan Örkki Yrlund, un altre finlandès que no té res a veure amb el primer... per tant, com és que s'assemblen tant les dues portades??