divendres, 11 de juny del 2010

El Moment "Friki" de la Setmana # 80 i # 81

Aquesta setmana, com que estem de rebaixes, us portem un 2x1 en temes "frikis", tot i que no tenen res a veure entre ells.

Comencem pel supergrup finlandès Northern Kings, banda formada pels vocalistes Jarkko Ahola de Teräsbetoni, Marco Hietala de Nightwish i Tarot, Tony Kakko de Sonata Arctica i Juha-Pekka Leppäluoto de Charon. Deixant de banda els seus estils, amb aquesta banda es dediquen a fer versions de temes pop en metal simfònic.

El primer moment "friki" d'aquesta setmana és una versió del clàssic de la Electric Light Orchestra; l'any 1979 editaven l'àlbum Discovery, on s'inclou el tema Don't Bring Me Down, avui interpretat per Northern Kings.


Seguim amb un músic que porta des dels sis anys tocant diferents instruments, entre els quals hi trobem la guitarra, el baix, la bateria, el piano, el fagot, la flauta... i entre els estils que pratica s'hi troben el jazz, el blues, reggae, funk i, com no, el heavy metal.

Parlem d'Andy Rehfeldt, un músic de Los Ángeles, compositor de bandes sonores i guanyador d'un premi Grammy al millor disc de música infantil. Aprofitant que Miley Cyrus va actuar el diumenge passat al Rock in Rio de Madrid, avui us portem una versió del tema que va servir per tancar l'actuació de l'anteriorment coneguda com a Hannah Montana; el tema en qüestió, The Climb.