dijous, 28 de gener del 2010

Concert Lux in Tenebre + Noctervm

El passat 22 de gener, la Sala BeGood de Barcelona va ser l'escenari escollit pels manxecs Lux in Tenebre, amb els manresans Noctervm i els barcelonins Barovia com a teloners.

A les 21 hores, hora i mitja abans de l'inici del show, ens vam trobar a la sala amb els membres de Lux in Tenebre per poder xerrar amb ells i conèixe'ls una mica més (podeu escoltar l'entrevista en el Kalimetal#0078).

En acabat l'entrevista, uns quants membres d'Hapax, uns quants de Noctervm i uns quants del Kalimetal, vam marxar a sopar i fer una birreta; se'ns va passar tant ràpid el temps que no vam arribar a veure els primers en actuar, els Barovia. Amb Carles a la veu, Andreu a la guitarra, Àngel al baix, Héctor a la bateria i Marc als teclats, van donar el tret de sortida a la nit de metal que ens esperava!

Al arribar a la sala, ens van informar d'un canvi d'última hora: els Lux in Tenebre actuarien en segon lloc, abans dels Noctervm; per tant, era hora de veure els manxecs en acció! Tomás Quilez a la veu, José Manuel Martínez i Sergio Blázquez a les guitarres, Domingo Cebrián al baix, Antonio Bernardo a la bateria i Alejandro Campos als teclats venien a presentar els seus dos treballs editats fins el moment: Cenizas (2007) i Miserere Nobis (2009), tots dos sota el concepte yo me lo guiso, yo me lo como, perquè se'ls han fet ells mateixos, com també s'encarreguen ells de muntar-se i buscar-se els concerts!

Després de la intro, van començar el show interpretant el que, segons la majoria d'ells és el millor tema que, a més, li dóna nom al darrer disc. Tomás no parava de demanar que la gent s'apropés a l'escenari; el públix estava una mica fred...però no va trigar a seguir les instruccions que el vocalista donava des de dalt de l'escenari i l'ambient es va anar calentant. Jugando a Ser Dios, Jack i Djhad van ser els següents temes a sonar, abans de que estrenessin un tema, mai abans interpretat en directe, per tots els assistents.

Sin Perdón era el tema en qüestió; i crec que no l'oblidarem mai, perquè va ser durant aquest tema quan, per culpa de les petites dimensions de l'escenari i el 1.92 metres d'alçada de Tomás, van propiciar que posés el peu on no tocava i caigués damunt dels altaveus que tenia al seu davant!! Tot i que va ser molt aparatosa, la caiguda no va fer parar el concert i, afortunadament, Tomás no es va fer res. El qui si es va emportar un bon ensurt va ser un servidor, que en aquell moment es trobava fent fotografies just on va tenir lloc la caiguda!!

Per intentar fer oblidar al públic el tema anterior, ens van oferir una versió del clàssic de Judas Priest, Painkiller, seguint amb els temes Gracias a Ti i Levántate y Anda. Just en aquest moment, es donava el concert per acabat; però un públic entregat en demanava més! Els membres de la banda van tornar a aparèixer a l'escenari, sent l'últim en entrar Tomás, qui portava unes banyes al cap tipus Angus Young en la portada del Highway to Hell. Per posar el punt i final a la seva actuació, ens van oferir un medley de temes clàssics com el mateix Highway to Hell dels AC/DC, Sweet Child O'Mine dels Guns N'Roses, Eye of the Tiger de Survivor, Master of Puppets de Metallica i, fins i tot el Du Hast de Rammstein, amb la lletra d'El Reno Renardo!

Del concert dels manxecs m'agradaria acabar destacant el treball de cadascun dels membres en el seu respectiu instrument, destacant la qualitat de José Manuel a la guitarra solista i de Domingo Cebrián al baix de 6 cordes! I, per suposat, a Tomás Quilez a la veu!

I tot seguit era el torn dels catalans Noctervm! Amb Javi Gianno a la veu, David Pulido "Puli" i Roque-Ángel García a les guitarres, Miguel A. del Río al baix i Arcadio "Dio" Montero a la bateria, van començar el seu show interpretant un dels nous temes que es poden trobar al seu myspace, Yo Soy la Ira.

Hem de destacar que molta gent es va desplaçar a la sala únicament per veure als Noctervm; la primera sorpresa va venir mentre sonava la intro! Tots els membres estaven a l'escenari, excepte en Javi; sonaven els primers acords de la primera cançó quan, vestit amb una faldilla escocesa, Javi apareixia en escena, juntament amb els crits dels assistents (sobretot crits femenins!!). La pregunta que es va llançar era si portava res a sota... més tard es va desvetllar el secret, que va deixar trista a més d'una!

Dins del setlist del concert, vam poder escoltar temes com Hastings, Talento en el Silencio, Saladino i Lejos; moments especials del concert que fan falta mencionar van ser la col·laboració d'Oscar Lecina, vocalista dels Hapax, en el tema Lágrimas sobre Cuero. Cal destacar que, en aquesta balada, es va crear un ambient molt càlid a la sala: les veus dels dos vocalistes enganxen a la perfecció i, per crear més ambient, una ballarina va aparèixer amb dues espelmes a les mans, movent-se al so tranquil del tema.

En els temes més animats, el públic, que duia pancartes amb el nom de la banda i els seus membres, no deixaven de saltar, cantar i, fins i tot, llançar sostens i calces a l'escenari... El punt i final al concert el va posar el tema Al Otro Lado del Silencio, interpretat a duet amb Tomás Quilez, vocalista de Lux in Tenebre, que es van quedar fins a la finalització del show.

Noctervm en directe sonen impressionant i ja tenim ganes de que puguin venir als estudis de la ràdio i compartir amb nosaltres un parell d'hores per parlar una mica amb ells i escoltar bona música.

Us deixem algunes fotos del concert, per posar-vos les dents llargues i animar-vos a que us apunteu pel següent!!