diumenge, 24 de gener del 2010

Concert 10è Aniversari Hapax

El passat dissabte 9 de gener, la Sala Mephisto va acollir un concert molt especial!! Els barcelonins Hapax celebraven el seu 10è aniversari i, per això, van preparar un show ple de sorpreses i regals.

Abans però, van actuar Los Madalenas, una banda de rock de Barcelona formada per Àngel Armenteros a la veu i guitarra, Alfredo Llata a la veu i guitarra, Claudio Pino al baix i Gerard Forcada a la bateria.

Sento no poder comentar res d'aquest concert, però durant la visita dels finlandesos Sonata Arctica a Barcelona, Óscar Lecina, guitarra i veu d'Hapax, em va demanar que fos el presentador del seu concert i, mentre Los Madalenas estaven tocant, un servidor estava atacat de nervis, juntament amb l'Ar, al camerino de la Sala Mephisto. Sort d'ella, perquè jo sol no ho hagués pogut fer!

Just quan van acabar els teloners, vam pujar a l'escenari el 50% de Kalimetal (l'altre 50% estava entre el públic), disposats a sortejar uns lots de premis dels Hapax mitjançant un concurs i fer una breu història de la banda abans del seu concert. Si voleu veure algun vídeo de la nostra actuació, estan penjats al Youtube; però no us posaré el link perquè no cal riure's d'un servidor!!

Vam acabar la nostra actuació presentant a tots els membres de la banda: Marcos García a la bateria, Rubén Pérez "Chiqui" al baix, Jordi Foraster "Furas" a la guitarra solista i Óscar Lecina a la veu i guitarra. A més, per aquest concert, Javi Gianno, vocalista dels manresans Noctervm, va col·laborar fent els cors durant tot el concert.

Es van poder escoltar temes del seu primer disc, Epílogo, i del seu últim treball, Mentes en Blanco; dos àlbums en 10 anys són pocs, però ens han promès nou material per aquest 2010! Així doncs, vam poder escoltar temes com Cartas desde el Frente, Mil Voces, Sin Perdón, Atlantis, Una Vez Más i, com no, una versió de Megadeth: en aquesta ocasió van deixar el clàssic Symphony of Destruction per interpretar Tornado of Soul. I un dels temes curiosos d'escoltar va ser la versió rockera del tema La Mataré, de Loquillo.

Les sorpreses que ens tenien preparades els Hapax van ser que, en determinats temes, tots els antics membres de la banda, a excepció del guitarrista Marçal Gelabert, que per problemes personals no va poder assistir a l'aniversari, van passar per l'escenari; així doncs, vam poder veure a la formació original amb Jordi Ruiz al baix i Xavi Sanviçent a la bateria, Ángel Romero va tornar a tocar amb els Hapax un any després de la seva marxa i també ho va poder fer Alberto Agulló, l'antic bateria. A més, l'Óscar va estar acompanyat de Javi Gianno en el tema Déjate Llevar i d'Alba Vega, vocalista d'Argent, en la cançó Nada es Igual.

Era la tercera vegada que els veia en directe i, a cada concert em sorprenen més i més; i em fa molta ràbia que uns que s'ho treballen, tenen molt bona tècnica i bons temes no se'ls hi faci cas, i uns matats de fora puguin triomfar sense fer gairebé res!! Tard a d'hora, els Hapax han de tenir la seva oportunitat fora de les terres catalanes i deixar-se sentir a més llocs!!

Moltes felicitats Hapax, i ens veiem en breu!!