diumenge, 4 de desembre del 2011

El Clàssic de la Setmana # 126 i #127

Si, si... heu llegit bé el títol!! Aquesta setmana, un parell de clàssics per tots vosaltres!! I és que ara fa ben poc es van commemorar els 20 anys de dos fets desgraciats pel món del hard rock i heavy metal i, sobretot, de la música en general!

Kiss, la banda de hard rock i heavy metal es va formar l'any 1973 a Nova York; des dels seus inicis, per la banda ha passat gent com Ace Frehley, Peter Criss, Bruce Kulick o el bateria Eric Carr.

Precisament d'aquest últim volem parlar, perquè el passat 24 de novembre, després de lluitar contra un càncer de cor, va fer 20 anys que ens va deixar. Nascut com a Paul Charles Caravello, després de tocar en diferents bandes va provar entrar a Kiss en les audicions que van fer per substituir a Peter Criss; en aquell moment, la resta de membres buscaven un bateria desconegut pel gran públic i no van dubtar ni un moment en contractar-lo. Des d'aquell moment, damunt de l'escenari Caravello es convertiria en The Fox, el personatge que l'acompanyaria en totes les actuacions de la banda.

Eric Carr va ser bateria dels Kiss des de 1980 fins el 1991, any de la seva mort; va editar 7 àlbums d'estudi, destacant-ne Creatures of the Night, Lick It Up, Crazy Nights o Animalize, d'on extraurem el tema que seguidament escoltareu.

Abans de deixar-vos amb el vídeo, comentar també que la banda està preparant un nou disc d'estudi que s'espera per a principis de 2012 i que portarà per títol Monster. Segons paraules de Gene Simmons, sonarà més potent i contundent que el seu darrer treball, Sonic Boom.

Però us hem promès un tema del disc Animalize, per recordar a Eric Carr; així que us deixem, des de l'Animalize de 1984, amb aquest Heaven's on Fire!!


-------------------

Però la cosa no acaba aquí, perquè el mateix 24 de novembre de 1991 ens deixava una de les millors veus, no tan sols del hard rock, si no de la història de la música! De fet, en enquestes de la MTV2 i Classic Rock el situen com a millor cantant de tots els temps i la revista Rolling Stone, en la posició #18 de la seva llista dels 100 millors cantants de la història (si mireu la llista, comentar-vos que nosaltres no hi estem d'acord en alguns dels vocalistes que té per davant).

Nascut sota el nom de Farrokh Bulsara, però conegut mundialment com Freddie Mercury, va ser vocalista de la banda britànica Queen, amb qui va editar grans obres d'art! Ens va deixar a causa d'una broncopneumònia agreujada pel virus de la SIDA ara fa poc més de 20 anys, però tothom, sigui gran o més jove, sempre ha cantat alguna de les seves composicions, encara que sigui el We Are the Champions, després de qualsevol competició esportiva. 15 discos d'estudi, diferents i memorables directes i un duet amb Montserrat Caballé en la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona són part d'un legat que sempre ens farà tenir a Freddie Mercury prop de nosaltres.

Corrien rumors de que la resta de la banda estava preparant un disc nou de Queen, on s'aprofitarien veus gravades de Freddie Mercury de diferents demos, però la setmana passada el bateria Roger Taylor ho va desmentir. No ho va fer però, amb la preparació d'un disc amb temes on Mercury va col·laborar amb Michael Jackson i on, tant Taylor com Brian May també hi van participar. Segons paraules del bateria, no vol especular sobre el llançament d'aquestes gravacions, que es farà quan sigui oportú.

Si fa unes setmanes us portàvem la versió feta per Metallica, avui hem cregut necessari escoltar la versió original del tema Stone Cold Crazy, inclòs dins del disc Sheer Heart Attack de 1974 i catalogat com a precursor de l'speed metal!! Freddie, sempre estaràs entre nosaltres!!