dimecres, 7 de desembre del 2011

Concert Döria + Ankor + 13Tries + Sombras

El passat dissabte 03 de desembre de 2011, la promotora de concerts Black Troll i Satan Arise organitzaven un gran concert, pel que van passar fins a quatre bandes, a la Sala Mephisto.

Les bandes escollides per l'esdeveniment eren les catalanes Döria, Ankor i Sombras i la valenciana 13Tries, i els membres del programa no ens ho volíem perdre per res del món! Així que, amb tot preparat, arribàvem a la sala a les 18h, ja que havíem quedat amb els membres de Döria per fer una petita entrevista (en breu la tindreu penjada aquí).

A les 20h s'obrien les portes de la sala per acollir els primers assistents, que es començaven a posicionar a la pista per viure el primer dels concerts: Sombras. La banda es va formar el passat 2009 a Barcelona, amb Saurom, Mägo de Oz o Luar Na Lubre, entre d'altres bandes, com a referències musicals. El seu rock celta i folk metal van sonar molt bé a l'escenari, cosa que ja havíem comprovat durant les proves de so.

Sombras són: Daniel Tonda a la veu, guitarra i gaita gallega, Pau Voces a la flauta travessera i whistle irlandès, Josep de la Peña al baix, Carles Sans a la guitarra, Roger Martínez a la bateria i Javier Rubio al violí. Com a curiositat, no volem deixar de mencionar que en Josep anava amb crosses per culpa d'un esquinç, però no es va voler perdre el concert i, finalment, va poder tocar amb els seus companys! I no només una vegada, perquè tant bon punt van acabar el concert, van haver de marxar cap al barri de Gràcia on tenien la final d'un concurs musical. Damunt de l'escenari, la banda va interpretar els temes de Placeres Medievales, la seva primera gravació, feta el passat 2010 i que podeu escoltar a través de la seva pàgina web.

Els segons en actuar van ser els valencians 13Tries, per nosaltres la gran sorpresa de la nit! La banda està formada per Olaya Alcázar a la veu, Kiko Blasco a la guitarra, Borja Blasco al baix, Jorge Alcázar a la bateria, Oscar Gallart a les percussions i Pablo Barrios als teclats.

El concert va servir per presentar els temes que s'engloben sota el nom de Primary Infection. Els temes els podeu trobar per internet en descàrrega lliure; i és que com ens va comentar Kiko Blasco, de moment no tenen previst editar els temes en format físic. Van començar amb Safe and Sound per seguir amb temes com In Equilibrium, Burn Down o Tell Me, deixant-nos escoltar una mostra de la seva música.

La posada en escena de la banda va ser espectacular i la força i ràbia que mostraven tots els membres era d'envejar! A la pista, nosaltres ens vam quedar amb la boca oberta per la sonoritat i l'energia que transmeten en directe. Tant va ser així que, només baixar de l'escenari, els hi vam demanar de si els podíem entrevistar de manera improvitzada... i van dir que si!! En breu la tindreu en aquest espai.

Seguidament, els joves nois de Tarragona, Ankor, pujaven a l'escenari per presentar el seu segon treball d'estudi, My Own Angel, el primer de la seva carrera interpretat totalment en anglès. La banda, formada per sis membres, ocupava en la seva totalitat l'escenari de Mephisto: Rosa de la Cruz a la veu, David Romeu i Fito Martínez a les guitarres i veus, Julio A.López al baix i screams, Jordi Vidal a la bateria i Javier Casanovas als teclats.

Van començar el seu show amb el tema Starting Over, on ja vam poder constatar la seva gran qualitat musical i el saber fer damunt d'un escenari. Altres temes que vam poder escoltar van ser Pride, It Would Be Easier, el tema homònim al disc My Own Angel entre d'altres, per acabar el concert amb el single: Remaining.

Hem de lamentar els problemes que va tenir Rosa de la Cruz en un dels temes, quan el micròfon li va començar a fallar i gairebé no vam poder escoltar la seva veu i, potser pel nostre gust, el volum de les segones veus de la banda que va ser un pèl baix durant tot el concert. Però una vegada solucionat el problema de la Rosa, el concert va seguir amb normalitat... és a dir, canya, canya i més canya! Tanta, que ens vam quedar amb ganes de més!

I per tancar el festival de Black Troll, ens esperava el concert de la banda de Barcelona, Döria. Presentant el seu disc debut, Despertar, ens trobàvem a Martí Dòria a la veu, Víctor Vázquez i Laura Moral a les guitarres (heu llegit bé, una noia de guitarra solista i rítmica), Lluís Ripollès al baix i Pep Rovira a la bateria. Per aquest concert van comptar amb la col·laboració de Liss Masnou als cors.

La banda, gràcies a una forta promoció a través de les xarxes socials, va aconseguir congregar un bon número de persones que es van desplaçar, encuriosides, per escoltar els seus temes en directe. El concert va arrencar amb Ciudad Esperanza, per seguir amb Luz Roja, el títol homònim de la demo, Pensavientos i Nueva Vida, per donar pas a una cover d'allò més interessant: Eye of the Tiger dels Survivor.

Martí va interaccionar amb el públic després de cada cançó i, tot i que no es trobava en les seves millors condicions vocals, va poder defensar el concert de manera molt més que correcte. Cada tema el va voler dedicar a gent en concret, convertint el concert en la trobada d'una gran família.

Van seguir amb els temes Si Te Vas, Carta al Barquero, Despierta, Sweeney Todd, Por si Sirve de Algo, la versió de Warcry, Capitán Lawrence i el single presentació del disc, Caperucita Feroz, amb el que posarien el punt i final al seu concert.

Era la primera vegada que els membres de Döria presentaven tots els temes del seu disc debut, Despertar, a excepció de Amanecer, que no van poder interpretar per problemes logístics; i era la cinquena vegada que la formació actual pujava a un escenari de manera conjunta. Els nervis de la presentació del disc, la condició temporal de la veu d'en Martí, la sonoritat de la Sala Mephisto i la falta de concerts van provocar que no escoltéssim els veritables Döria... però amb una mica de temps, aquesta banda pot donar molt de què parlar!!

Per això, i seguint el consell que els membres de la banda ens han donat, Mejor Estar Despierto!