divendres, 20 de maig del 2011

El Clàssic de la Setmana # 109

Aquesta setmana us portem un clàssic molt progressiu, i és que ens el proposen els americans Dream Theater. La banda es va formar l'any 1985 a Long Island, gràcies al bateria Mike Portnoy, recent fitxat per la banda Dimmu Borgir.

No va ser però, fins l'any 1989, quan van editar el seu àlbum debut, anomenat When Dream and Day Unite, on ni tant sols formaven part de la banda James Labrie ni Jordan Ruddes. En aquest disc, Charlie Dominici s'encarregava de les veus i Kevin Moore dels teclats; però no és l'única curiositat que podem desprendre d'aquest disc: cap dels temes inclosos en l'àlbum sobrepassa els 10 minuts de duració, cosa certa encara que increïble en un disc de Dream Theater.

Actualment, la banda es troba en procés de gravació del nou disc i, després d'unes audicions, que es van poder seguir en format vídeo a través d'internet, ja han fet públic el nom del nou bateria de la banda: Mike Mangini, qui ha estat en bandes com Annihilator, Extreme o Steve Vai, entre d'altres, serà el substitut de Mike Portnoy.

De moment, abans de que el nou disc vegi la llum, us deixem amb una versió en directe del tema Afterlife, un dels temes que es va escollir com a single del disc debut de la banda!