dissabte, 5 de juny del 2010

Un altre que ens deixa!! Què ens està passant??

El 8 d'abril de 1972, la ciutat de Los Ángeles, Califòrnia, va viure el naixement de Paul Dedrick Gray; però poc s'hi va estar, ja que la seva família va marxar cap a Des Moines, Iowa.

En la seva joventut, Gray va formar part de bandes com Anal Blast, Vexx, Body Pit o Inveigh Catharsi. Amb només 20 anys, va formar la banda Painface, on ja s'hi trobava Shawn Crahan. Al setembre de 1995 canvien el nom a The Pale Ones on, poc després, hi entra Joey Jordison a la bateria; precisament Joey va ser qui va decidir canviar el nom de la banda per Slipknot, tot i que el primer concert el van fer el 4 de desembre al club Crowbar de Des Moines, sota el nom de Meld.

Precisament és en aquest moment quan la banda comença a experimentar amb maquillatge grotesc i, posteriorment amb màscares, mantenint-se allunyats dels escenaris fins que el seu estil musical estigués completament desenvolupat. Mica en mica van anar reclutant a gent fins a tenir la formació completa: nou persones, totes elles conegudes per un número i una màscara.

La banda estava formada per (#0) Sidney Geroge "Sid" Wilson a la taula de DJ i teclats, (#1) Nathan Jonas "Joey" Jordison a la bateria, (#2) Paul Dedrick Gray al baix, (#3) Christopher Michael "Chris" Fehn a la percussió, (#4) James Donald "Jim" Root a la guitarra, (#5) Craig Michael Jones als samplers, (#6) Shawn "Clown" Crahan a la percussió, (#7) Mickael Gordon "Mick" Thomson a la guitarra i (#8) Corey Todd Taylor a la veu.

Amb tots ells, Paul Gray va editar els àlbums Slipknot (99), Iowa (01), Vol.3:(The Subliminal Verses) (04), 9.0:Live (05) i All Hope is Gone (08), tot i que també ha col·laborat en àlbums com The All-Star Sessions i Annual Assault, amb altres artistes de la discogràfica Roadrunner Records.

El mes de juny de 2003, Gray va xocar contra un cotxe; la policia, després de fer un registre al cotxe, va arrestar a Paul per possessió de cànem, cocaïna i altres drogues; l'agitació va ser molt gran quan va aparèixer la fotografia policial del baixista, ja que la majoria de cares dels membres de Slipknot eren totalment desconegudes.

El 24 de maig de 2010, el diari Des Moines Register va informar que Paul Gray va ser trobat mort a una habitació de l'hotel Towneplace Suites. L'autòpsia inicial no determinava cap traumatisme ni signe de violència i, a l'espera d'un examen toxicològic, el dia següent es va trobar un pot de pastilles i una agulla hipodèrmica a l'habitació del baixista.

El 25 de maig, la resta de membres de la banda es van reunir, a cara destapada, en una roda de premsa molt emotiva on van recordar la figura de Paul Gray, però no van deixar clar el futur de la banda.


Des d'aquí, també donem l'últim adéu a aquest gran baixista que ens ha deixat!!