dilluns, 12 d’octubre del 2009

Concert Delain + Whyzdom

El passat diumenge 4 d'octubre, els holandesos Delain tornaven a la Sala Salamandra, aquesta vegada com a caps de cartell i acompanyats dels francesos Whyzdom, després d'haver-la visitat el passat mes d'abril, aquella vegada com a teloners de Kamelot (podeu veure la crítica aquí).

A les 14 hores m'havien citat a la porta de la sala per poder xerrar una estona amb els membres de Delain; normalment, concedeixen les entrevistes amb Martijn Westerholt, teclista i fundador de la banda, i Charlotte Wessels, la cantant. La meva sorpresa va ser quan, just abans de l'entrevista, em van comunicar que tots els membres de la banda, excepte Charlotte, respondrien a les meves preguntes. En aquell moment ja em van avisar de que la vocalista no havia pogut acabar el concert de la nit anterior a Madrid per problemes de salut i que, possiblement, el concert es cancel·laria.


A la terrassa d'un bar, just davant de la mateixa sala, em vaig trobar cara a cara amb Martijn Westerholt, el guitarrista Ronald Landa, el baixista Rob van der Loo i el bateria Sander Zoer, amb qui vam estar xerrant un estona i, per sort dels assistents, on em van comfirmar que el concert se celebraria, tot i que Charlotte no pugués cantar (si voleu escoltar l'entrevista, ho podeu fer aquí).

Cap a les 18 hores arribaven a la Sala Salamandra els francesos Whyzdom, escollits com la millor banda de metal francesa del 2008. Parlant amb el seu tècnic de so, vam concertar una entrevista amb el guitarrista i fundador Vynce Leff i la cantant Telya Melane, per després del concert (l'entrevista la podeu escoltar aquí).

A la poca cua que hi havia a la porta de la sala, els rumors sobre l'estat de Charlotte s'anaven fent més evidents i les reaccions eren de tot tipus: hi havia gent que no li importava la baixa i d'altra, molesta, volia que se li retornés l'import de l'entrada (cosa que no podia ser, ja que el concert no es va cancel·lar).

A les 21 hores apareixien els membres de Whyzdom a l'escenari, per interpretar els temes del seu àlbum debut From the Brink of Infinity. Amb molt poca potència de so, fet que va provocar no poder gaudir al 100% de la seva música, van interpretar temes com The Train, The Power and the Glory, Atlantis i el boníssim Daughter of the Night, amb el que van tancar la seva actuació. Tot i el poc públic que hi havia, es van entregar al màxim, fent-nos gaudir a tots.


Mentre els membres de Whyzdom es barrejaven entre el públic, firmant autògrafs i fent-se fotos amb els fans, es preparava l'escenari pels holandesos. Amb un gran buit al mig de l'escenari, normalment ocupat per Charlotte Wessels, apareixien els quatre membres masculins de la formació. Ronald va ser l'encarregat de donar la mala noticia al públic, demanant que els ajudéssim amb les lletres dels temes; seguidament, el tema Invidia, del seu darrer treball April Rain, obria el concert.


La gent es va deixar la veu cantant els següents temes: el single presentació Stay Forever i l'impressionant Go Away. En el tercer tema arribava la sorpresa (que ja m'havien comentat amb anterioritat): Telya Melane havia estat fent proves de so amb Delain per interpretar algun dels temes; així doncs, amb un somriure d'orella a orella, la cantant de Whyzdom va pujar a l'escenari i vam podem escoltar els temes The Gathering i Frozen, del seu primer disc Lucidity, i el tema Nothing Left. I la veritat és que Telya ho va clavar!!


El show va continuar amb els temes, altra vegada en instrumental, Sever, Virtue and Vice, Pristine i April Rain, tema que va servir d'agraïment al públic i de tancament del concert, més curt del que hagués estat si Charlotte no hagués estat ingressada a l'hospital. Tot i això, la qualitat musical de Delain és indiscutible i el so va ser extraordinari!! Com a mínim, ens queda l'esperança de tornar-los a veure el proper mes de novembre, com a teloners de Sonata Arctica a la Sala Razzmatazz, i aquesta vegada amb Charlotte totalment recuperada!!