dilluns, 27 d’abril del 2009

Concert Delain + Kamelot

El passat divendres dia 3 d'abril, els holandesos Delain i els americonoruegs Kamelot es presentaven en concert a la Sala Salamandra de l'Hospitalet, amb la baixa dels austríacs Serenity, qui no van oferir el seu concert per problemes de salut del seu cantant

Una hora abans del concert, en Nando i un servidor (Mark), ja estavem a la sala per conèixer als membres de Delain, després d'haver guanyat un concurs de Roadrunner Records, qui oferia un Meet & Great amb la banda. En una habitació més aviat petita i amb totes les parets pintades (com podreu veure a la foto), ens vam trobar amb Charlotte Wessels, vocalista femenina de la banda; Ronald Landa, guitarrista, qui ens va comentar que estava una mica nerviós, ja que era el seu primer concert a Barcelona; Rob van der Loo, baixista; Sander Zoer, bateria i Martjin Westerholt, teclista i ex-membre de Within Temptation. Després d'uns minuts xerrant amb la banda, vam sortir de la sala a esperar l'hora d'inici del concert.

Al tornar a ser dins, ja va ser per veure en acció als 5 components de Delain, interpretant temes dels, fins el moment, dos àlbums editats (Ludicity, del 2006 i April Rain, d'aquest 2009). Van interpretar temes com Day for Ghosts, The Gathering, Silhouette of a Dancer, Stay Forever, Go Away i el senzill presentació del nou disc, April Rain, entre d'altres.

Sort que Ronald Landa estava una mica nerviós, perquè nomes sortir a l'escenari es va dirigir al públic en català i no va parar ni un minut en tot el concert; per la seva banda, Charlotte va fer una demostració vocal, tot i que en algun moment semblava que li faltés una mica de força per estar amb completa harmonia amb la música. En resum, un gran concert d'aquest jove grup que esperem que torni a visitar-nos amb més experiència; si tot va com ha d'anar, pel 2011 ja tenen pensat editar un altre treball.

Els que porten temps girant amb el mateix disc són Kamelot; Roy Khan a la veu, Thomas Youngblood a la guitarra, Glenn Barry al baix, Casey Grillo a la bateria i Oliver Palotai als teclats van editar el passat 2007 el disc Ghost Opera, del que van fer una reedició el 2008.

En el concert els acompanyava Anne-Catrin Marzke, per fer les segones veus i col·laborar, juntament amb Roy, sobretot en els temes Ghost Opera, que en la versió d'estudi trobem a Amanda Somerville i en The Haunting (Somewhere in Time), on hi trobàvem a Simone Simons. A banda d'aquests temes, vam poder escoltar-ne molts altres, com ara els clàssics March of Mephisto i Forever, el tema més aclamat pels assistents.

Però no tot va ser glòria en el concert de Kamelot, ja que van trigar bastant a començar una vegada acabat el concert dels teloners i, durant els primers temes, a Roy Khan només el van poder escoltar els fanàtics de les primeres files degut a un problema amb el micròfon. Una vegada solucionat el problema, el que van oferir Kamelot damunt de l'escenari va ser un molt gran espectacle. Ara toca esperar al proper 2010, any de llançament del nou treball.

Per fer-vos cinc cèntims del que va ser, us deixem unes quantes instantànies dels concerts!