dissabte, 31 d’octubre del 2009

El Clàssic de la Setmana # 60

En una setmana especial, el clàssic està dedicat a una banda que es va crear l'any 1964 a Arizona, Estats Units. 10 anys després, la banda se separava i, el seu cantant s'establia com a solista. Els estils de la banda s'han mogut sempre entre el rock and roll, hard rock i heavy metal, sent considerada una de les pioneres del glam metal, sobretot per les indumentàries, el maquillatge i la teatralització de Vincent Damon Furnier, més conegut com a Alice Cooper.

La seva manera de fer damunt dels escenaris ha influenciat a bandes com Kiss, Mötley Crüe, Twisted Sister, Rob Zombie i molts altres artistes. Com a banda, van editar set àlbums d'estudi i un grans èxits, entre els que s'hi troben Love it to Death (1971), la trilogia clàssica dels àlbums Killer (1971), School's Out (1972) i Billon Dollar Babies (1973).

Aquest any, el 1973, la banda va patir una petita devallada artística i comercial amb l'edició de l'àlbum Muscle of Love; la banda es va separar i Vincent va continuar en solitari sota el nom d'Alice Cooper mentre la resta de membres van seguir en la música durant un període de temps, sota el nom de Billion Dollar Babies.

Escoltem una versió en directe del tema que li dóna nom a aquest àlbum d'Alice Cooper.