dissabte, 2 de juny del 2012

El Moment "Friki" de la Setmana #142

El passat 20 de maig ens assabentàvem d'una notícia que ens va deixar atònits a tothom... i és que el món de la música segueix patint baixes importants contínuament. Per culpa d'un càncer de còlon, ens va deixar Robin Hugh Gibb, un dels germans dels Bee Gees i el bessó de Maurice Hugh Gibb, qui va morir l'any 2003. La banda es completava amb Barry Hugh Gibb, més conegut per tots com el de la barba. Després de la mort de Maurice, la banda es va dissoldre; tot i això, el passat 2009, Robin i Barry es van tornar a reunir per seguir repassant els èxits de la banda damunt d'un escenari... fins el fatídic 20 de maig.

L'any 2007 es va formar a Pennsylvania, la banda de heavy metal Tragedy, una formació que es dedica a fer covers dels grans clàssics dels Bee Gees. En el seu disc All Metal Tribute to Bee Gees, incorporen un munt de versions de les quals us en hem triat una de molt coneguda! Els seus membres són Barry Glibb a la veu i guitarra rítmica, Mo’Royce Peterson a la veu i guitarra solista, Robin Gibbens a la veu i guitarra rítmica, Andy Gibbous Waning al baix i The Lord Gibbeth a la bateria.

I és que l'any 1977, la pel·lícula Saturday Night Fever, protagonitzada per John Travolta, ens va fer ballar a tots a ritme de la música disco de l'època! Qui no recorda l'escena on Travolta es marca un ball sota una gran bola de vidre i damunt d'una pista il·luminada, enfundat en uns pantalons de campana i una camisa ben ajustadeta... En aquella ocasió li posa dansa al tema You Should Be Dancing, però nosaltres volem fer referència al gran tema dels Bee Gees: Stayin' Alive.

El tema va ser número 1 a gairebé totes les llistes d’èxits mundials, ha estat versionada per un munt de gent i s’ha utilitzat en diferents pel•lícules, sèries i videojocs. Nosaltres volem fer un petit homenatge a Robin i a tota la seva família, però des d'un altre punt de vista.