dissabte, 2 de juny del 2012

El Clàssic de la Setmana #145

El passat cap de setmana es va celebrar una nova edició del Sonisphere a Getafe, Madrid. Els dos caps de cartell, tant del divendres com del dissabte, van ser dues bandes clàssiques i, en aquesta secció del programa, podríem haver escollit qualsevol de les dues. Nosaltres, pel clàssic, sense desmerèixer a Soundgarden, ens hem volgut quedar amb Metallica!

Els californians es troben immersos en una gira especial celebrant, encara, els 20 anys de l'edició del seu disc homònim, Metallica, més conegut com a Black Album. Durant el concert del dissabte, a banda dels 11 temes que inclou el disc, van repassar grans clàssics com el Battery, Master of Puppets, One o Seek & Destroy, que ja s'ha convertit en l'himne que serveix per tancar les actuacions de la banda.

La revista Rolling Stone situa el disc en la posició 255 de la Llista dels 500 millors discos de tots els temps i va ser el primer de la seva carrera en entrar al Billboard 200, directament al número 1, on s’hi va estar cinc setmanes. A més, és el disc més venut de la banda, superant els 25 milions de còpies en tot el món. Es van desprendre un munt de singles com Nothing Else Matters, The Unforgiven, Enter Sandman, Sad But True... però nosaltres ens volem quedar amb el tema Through the Never! A gaudir-lo!