dissabte, 9 de juny del 2012

El Clàssic de la Setmana #146

L'any 1976, els músics britànics Mick Jones i Ian McDonald, qui havien deixat la terra del te i les pastes per marxar al país dels donuts i les hamburgueses, van conèixer al vocalista Lou Gramm i junts van formar la banda de hard rock Foreigner. La primera formació es va completar amb Dennis Elliot, Al Greenwood i Ed Gagliardi i, del seu primer disc homònim, van arribar a vendre més de quatre milions de còpies només als Estats Units.

Trenta sis anys després de la seva formació i un número impressionant de canvis en la formació de la banda, només el guitarrista Mick Jones segueix en ella. De fet, els múltiples canvis de membres ha provocat que, en tants anys, la banda només hagi editat nou discos d'estudi, el darrer d'ells el passat 2009 i sota el títol de Can't Slow Down.

Actualment la banda no passa per bons moments, i és que el darrer membre en entrar a Foreigner, el teclista Michael Bluestein, es mantindrà apartat de l'activitat amb els seus companys mentre es sotmet al tractament per superar un càncer de còlon, diagnosticat recentment.

L'any 1991, Foreigner editava el seu setè disc d'estudi sota el títol de Unusual Heat; aquest va ser el primer llançament sense el vocalista Lou Gramm, qui havia deixat la banda un any abans. El seu substitut, Johnny Edwards, no va acabar de convèncer al públic i els nivells de ventes del disc van ser tot un desastre; aquest fet va provocar que, un any després de la seva marxa, Gramm tornés a ingressar a la banda, on s'hi va quedar fins el 2003. Tot i el baix nivell de ventes, dins del disc hi trobem temes com aquest Lowdown and Dirty.