dimarts, 7 de febrer del 2012

Goblin Fest 2012

La promotora de concerts Black Troll ha organitzat pels propers dies 24 i 25 de febrer, la segona edició del Goblin Fest. Aquest festival recollirà les actuacions de, ni més ni menys, 13 bandes arribades d'arreu de Catalunya, una de les Illes Balears i una més de les Illes Canàries.

Un total de 15 bandes passaran per l'escenari de La Sala de Sabadell, just una setmana després de la celebració del Road to Valhalla. A més, el festival té caràcter de concurs, ja que de totes les bandes se'n seleccionaran dues per participar al Troll Fest, de cara l'estiu, amb bandes reconegudes de l'àmbit del metal. Aquestes dues bandes sortiran de la votació d'un jurat extern i de la votació del públic.


Les entrades estan al preu de 5€ cada dia; però si les compres juntes, el total és de 8€! Per tant, anant els dos dies de festival t'estalvies 2€ que te'ls pots gastar amb una birra!! El divendres 24 la Sala obrirà les seves portes a partir de les 19h per començar els concerts a les 19:15h; per altra banda, dissabte 25 es podrà accedir al recinte a partir de les 18:45h per començar amb la tralla a partir de les 19h.

A continuació us detallem les bandes que actuaran en el II Goblin Fest, a la Sala de Sabadell, amb l'ordre que ens han facilitat des de la pàgina de Black Troll!!

DIVENDRES 24 DE FEBRER

Health Healer és una banda de heavy metal formada l’any 2010 a Barcelona. La seva música ens retorna a la dècada dels ’80 amb influències del power i thrash metal i el hard rock. A finals de 2010 comencen a composar temes i ja al 2011 fan concerts en locals com l’Ovella Negra de Marina o el Golden Gloves Hard Rock Pub de Calella i en diverses festes majors. La banda està formada per Joan Rello a la veu, Ricard Tapias i Guillermo Vargas a les guitarres, Gabriel Balcells al baix i Josep G. Font a la bateria.

Pareidolian és una banda de metal experimental que, segons els membres de la mateixa, no prenen cap referència concreta per poder crear un so únic. La banda es va formar l’any 2007 al Vendrell i, actualment, està composada per Aliena a la veu, Aeolian i Torris a les guitarres, Albert D. Bender al baix, Marc a la bateria i Mireia als teclats i efectes. Han estat tocant en diferents locals de Tarragona, al festival Emergenza i, en diverses ocasions, a la Sala Razzmatazz i Mephisto amb altres bandes locals. Actualment estan treballant en el disc Neo Genesis, després de l’edició de Jardín de Ébano i Sueños de Hielo.

DooMinatioN és una banda de Sant Hilari Sacalm formada com una banda de punk rock/metal anomenada Tears in Blood. Després del canvi de vocalista, la banda va fer un gir radical al seu estil, passant-se al death i black metal amb influències de bandes com Cannibal Corpse, Dying Fetus, Dethklok... Amb una joventut extrema, com la seva música, Narcís Boter a la veu, Àlex Lastra i Àlex Cordero a les guitarres, Gerard Matas al baix, Gerard Ferrer a la bateria i Marc Matas als teclats, van editar el passat 2011 la seva primera demo Illusionist’s Of An Aborted Dream. Els seus temes s’han pogut escoltar en diferents localitats, destacant Mataró, Blanes, Badia del Vallès i, com no, Sant Hilari Sacalm.

Zareg és una banda de black metal formada l’any 2006 a Granollers i, després de diferents canvis de membres, la composició actual és el trio format per Àlex a les veus, Marian a la guitarra i Manu a la bateria. Actualment es troben buscant baixista per fer concerts i també estan acabant la gravació d'Extreme Nature, el que es convertirà en el seu debut discogràfic. Han tocat en sales com la KGB del barri de Gràcia de Barcelona, l’Ovella Negra del Poblenou o la Sala Coronel Thruman de Sant Adrià del Besòs.

Eldelvar és una banda de folk metal formada a Barcelona el 2007, sota el nom de D.C.P. En els inicis realitzaven covers de bandes com Korpiklaani, Mägo de Oz, Tierra Santa... mentre agafaven el ritme de tocar junts; a mitjans de 2008, la banda comença a escriure els seus propis temes, centrats totalment en el folk metal i canviant el nom de la banda per l’actual. Un any després graven la seva primera demo i aquest 2012 han editat Once Upon a Beer, el seu primer llarga durada. Eldelvar són Eduard a la veu, Bernat i Mik a les guitarres, Joan al violí, Horaci al baix, Marcel a la bateria i David a la flauta. Han estat tocant per diferents sales catalanes i repeteixen, una setmana després, a Sabadell.

Druantia és una banda de metal simfònic, amb influències del gòtic, el power i l’èpic metal, formada l’any 2006 a Terrassa, però no va ser fins el 2008 quan es va tancar la primera formació estable, que va patir canvis el passat 2011. Actualment hi trobem a Sílvia Suárez a la veu, Xavi Díaz i Marc Delgado a les guitarres, Alan Prieto al baix, David Corredor a la bateria i Àlex Martín als teclats. Han tocat en diferents festes majors, concursos (semifinalistes al Emergenza) i festivals (III Metal Femmes, I Valles Dark Fest...), sent teloners de bandes com Su Ta Gar, Opera Magna, Embellish... Actualment es troben en procés de gravació del que serà el seu primer disc, del qual han avançat el tema In the World of Pain, després d'estrenar la seva pàgina web.

Alchemist Vision és una banda de metal melòdic formada a finals de 2010 a Badia del Vallès. Amb la formació tancada, comencen a fer concerts per Barcelona i rodalies, com la Sala Infierno de Terrassa, la Sala Roja de Badia, el Heaven & Hell de Cerdanyola i la festa major de Sant Adrià del Besòs. La banda la formen Cristina Montenegro a la veu, Felipe Cantarino i Toni Filgueras a les guitarres, Toni Díaz al baix i Román Machado a la bateria. Visió de l'Alquimista, un nom que representa les diferents visions que té cada membre de la banda respecte el món combinades en una sola de manera única.

Volaverunt és una banda de metal progressiu formada l’any 2006 a Manresa, capital del Bages. La banda està formada per Christian García a la veu, Xavier Jordà i Rubén Sances a les guitarres, José Luís Figueroa al baix, Javi Fernández a la bateria i Marc Coronado als teclats. Amb influències de bandes com Warcry, Avalanch, Dream Theater o Symphony X, el passat 2011 van editar el seu primer disc, Hybryth. Han tocat, entre d’altres sales, a la Casa de la Música i la Sala La Cripta, totes dues de Manresa.

DISSABTE 25 DE FEBRER

Sygma és una banda de metal gòtic amb elements progressius, formada a Barcelona. Els membres de la banda són Núria García Ponce de León a la veu, Albert Moreno a la guitarra, Marc Fraile al baix, Raúl Yécora a la bateria i Quim Broquetas als teclats. El guitarrista i el teclista es van conèixer en una escola de música, tocant jazz, funk... fins que van descobrir el metal i es van decidir a formar la banda. Han realitzat concerts en diferents sales (no serà la primera vegada a Sabadell...) i han editat una demo de 5 temes que sonen molt bé.

Red Raw és una banda de deathcore creada l’any 2010 a Granollers. Tot i això, no va ser fins a mitjans de 2011 que va quedar la formació completament tancada amb Iban de Dios a la veu, Diego Pichardo i Daniel Sánchez a les guitarres, Héctor Cañizares al baix i Jordi Bosch a la bateria. Han tocat en sales com Q3 de Poblenou, Sala Haemorrage de Castelló de la Plana i són una de les bandes confirmades pel Farmer Fest 2012. Actualment es troben en procés de gravació de les veus de la seva primera demo homònima, Red Raw.

Corelyn és una banda de metalcore melòdic creada l’any 2006 a Badalona. Després de diferents canvis en els seus membres, l’actual formació és Diego Torres i Gabriel (la més recent incorporació) a les guitarres, Patrícia Pardo al baix, Juanma Ávila a la bateria i Yanet Valmorisco a les veus, netes i guturals, incorporada el passat 2011 per substituir als dos vocalistes anteriors, Laila Luna i Kike Soriano. Amb ells dos van gravar la seva demo Inside the Core, del 2008, on s’inclouen 8 temes propis que han fet sonar en els més de 40 concerts. Han actuat a la sala Mephisto amb Haggard, al Martohell 2010, en diferents concursos com el WOA Metal Battle, Cortocircuit de Sta.Coloma de Gramanet i en el festival canadenc Envol et Macadam 2011 amb bandes com As I Lay Dying, Protest the Hero i Rise Against entre d’altres.

Katabatika és una banda de metal gòtic formada l’any 2008 a Barcelona. Un any després, amb la primera formació tancada, van debutar a la Sala Begood del Poble Nou i, després de diferents canvis, en la formació actual hi trobem a Tània Fernández a la veu melòdica, Albert Palop a la guitarra, Dani Domingo al baix i veu gutural, Carlos Vidal a la bateria i Martí Capellas als teclats. Aquest 2012 veurà la llum el primer Ep de la banda... tot i això ja tenen material gravat.

Human Carnage és una banda de brutal death metal tècnic, formada a Barcelona l’any 2009. A principis de 2011 editen la seva primera demo i comencen a fer concerts, sent teloners de gent com Setge, Kabal o Avgrunn. Mentrestant van preparant el seu debut discogràfic, Unleash the Carnage, que es va editar el passat octubre. Ells són Marc a la veu, Naga S. Maelström a la guitarra, Kasky Svart Hans Legeme al baix i Christian a la bateria.

The Last Request és una banda de death metal i metalcore, creada l’any 2009 a Eivissa. Està formada per Mario Altieri a la veu, Joan Ramis a la guitarra, Víctor Bonet al baix i Àlex Costa a la bateria. Amb influències de bandes com As I Lay Dying, Bring Me the Horizon o Lamb of God, van debutar en directe als 3 mesos de la seva formació al Hogan's Rock Bar i el passat febrer de 2011, tot just fa un any, van editar la seva primera demo.

Thrashtorno és una banda, com el seu nom indica, de thrash metal i és la banda que arriba a tocar al Goblin Fest 2012 de més lluny; si fins ara parlàvem de bandes catalanes, Thrashtorno es va formar entre finals de 2005 i inicis de 2006 a Santa Cruz de Tenerife. Mario Tejera a la veu i guitarra, Airam Fernández a la guitarra, Álvaro Homs al baix i Cristian Pérez a la bateria, han participat en diferents concerts i festivals per les Canàries, tocant amb gent com Hybris, Agression, Agelus Apatrida, Gaia Epicus... i han participat en la pel•lícula El Vuelo del Guirre. Van gravar la demo Encarnada Perdición i el 2010 van editar l’Ep Comando Thrasher. Actualment es troben en procés de gravació del seu primer llarga durada, Paraíso Nuclear, que esperem editar al llarg d’aquest 2012.

Com podeu veure, el II Goblin Fest arriba carregat de molt bones bandes que esperen ser descobertes per tots vosaltres... us deixareu perdre aquesta oportunitat? Com a mitjà oficial us convidem a que ens acompanyeu durant aquests dos dies de metal a Sabadell!!!