dissabte, 25 de febrer del 2012

Goblin Fest 2012 - Divendres 24

Aquest cap de setmana s'està celebrant la segona edició del festival/concurs de bandes novells Goblin Fest, a La Sala de Sabadell, organitzat per Black Troll. Ahir divendres, 24 de febrer de 2012, es va celebrar la primera jornada del festival amb l'actuació de 8 de les 15 bandes participants, on cadascuna d'elles comptava amb 25 minuts d'actuació per convèncer al públic i jurat per optar a poder participar, a l'estiu, al festival Troll Fest.

Les portes de la sala es van obrir amb una mica de retard, endarrerint el timing dels concerts... però a ningú li va molestar, veient els resultats posteriors. Els encarregats d'obrir el festival (no hi ha cosa més difícil en el món que ser els primers) van ser els Health Healer, una jove banda de heavy metal que va descarregar quatre temes potents i una balada, interpretada la seva majoria amb una guitarra acústica, que va sorprendre als assistents que en aquell moment hi havia a la sala. De la seva actuació, també volem destacar el solo de bateria que ens va oferir Josep G. Font.

Els segons en actuar van ser els Pareidolian, una banda amb un so propi, diferenciat de qualsevol estil habitual. Damunt de l'escenari, que es quedava petit per encabir-hi els sis membres de la banda, vam poder escoltar temes del seu estrenat disc Jardín de Ébano (que us podeu descarregar des de la seva web) i altres del seu Sueños de Hielo. En total cinc temes en els quals la banda va anar de menys a més; però ja se sap que 25 minuts d'actuació no donen per gaire.

A continuació era el torn de DooMination, una jove banda on l'edat dels seus membres no supera els 16 anys! De fet, el bateria només en té 15! Venien de Sant Hilari Sacalm i, sort dels seus pares, sino, no sabem com haguessin arribat! Combinant estils semblants als de Lamb of God i Dimmu Borgir i amb molta interacció amb el públic, van descarregar fins a sis temes inclosos dins la seva primera maqueta (de la que ens vam fer amb una còpia).

I, tot seguit, pujaven a l'escenari el trio que conformen Zareg, una banda de black metal que actualment es troben a la recerca de baixista; es van presentar amb la formació de veu, guitarra i bateria, interpretant sis temes que es veuran reflectits en el seu debut discogràfic Extreme Nature. En un principi la seva actuació s'havia de dur a terme aquest dissabte, però un concert a Montornès del Vallès va obligar el canvi de dia.

En aquest punt, just en la meitat dels concerts, apareixien els folkies Eldelvar, qui presentaven el seu disc Once Upon a Beer. Si els sis membres de Pareidolian ja omplien l'escenari, us podeu imaginar com estaven els set membres d'Eldelvar. Amb la seva indumentària particular de cada concert, van interpretar set temes que, per problemes tècnics inicials, els dos primers van sonar sense el violí. En aquest punt, la sala presentava un bon aspecte, amb gent ballant al ritme de la festa dels de Barcelona.

Just després d'Eldelvar era el torn de Druantia; la banda simfònica, a punt d'editar el seu primer disc, van interpretar cinc temes sense haver pogut provar res abans de la seva actuació. Ells també van tenir uns petits problemes amb el violí i, quan ningú s'ho esperava, van oferir una sorpresa al públic que s'aplegava a la sala. En el tema Unholly Nation va aparèixer a l'escenari la ballarina Yssence, practicant dansa del ventre i jugant amb dos ganivets al ritme de la música.

La penúltima banda de la nit eren els Alchemist Vision, la banda de Badia del Vallès que, al llarg del concert, va patir alguns problemes amb el baix, que es van acabar solucionant per donar un gran concert. Cinc temes d'ells van sonar, tots ells molt variats, passant del metal melòdic al hard rock i de la veu neta a alguns guturals de la seva cantant Cristina Montenegro.

I, els darrers en actuar en la primera nit del Goblin Fest van ser els progressius manresans Volaverunt, qui presentaven a Christian i Rubén, nous vocalista i guitarra respectivament. Van demostrar la seva qualitat amb els tres temes que van interpretar del seu disc Hybryth. Christian no va parar quiet ni un moment, baixant fins i tot amb el públic mentre seguia cantant el tema en qüestió.

Per tots aquells que es van desplaçar al cim de la muntanya barcelonina de Montjuïc a veure uns americans i pagar un ull de la cara i part de l'altre... només dir que es van perdre una gran nit de metal, amb bandes properes a la gent i que, de ben segur, en sentirem ben aviat a parlar! I, si aquesta nit no teniu res a fer, passeu-vos per Sabadell, que encara queden set bandes per escoltar!!