dissabte, 22 de gener del 2011

El Clàssic de la Setmana # 95

El clàssic d'aquesta setmana el dediquem al vocalista danès Kim Bendix Petersen o, com tothom el coneix, King Diamond. Va començar de molt jove tocant en diverses bandes com Brainstorm, Black Roses i, fins i tot, una banda de punk anomenada Brats.

Després d'experimentar amb el teatre d'horror damunt de l'escenari, el 1981 va fundar la seva primera banda, Mercyful Fate. I cinc anys després, durant la primera aturada de Mercyful Fate, va crear la seva pròpia banda homònima, King Diamond.

Amb les dues bandes ha editat més d'una vintena d'àlbums i, el passat mes de novembre de 2010, mentre estava preparant un nou disc i l'edició del seu primer DVD en directe, va patir diversos atacs de cor després de descobrir-li diverses obstruccions a les artèries i va necessitar una operació de triple bypass. Mentre es recupera favorablement, els projectes musicals en els que estava treballant estan suspesos.

Per tant, fem un cop d'ull al passat i anem fins l'any 1988, moment en que s'edita el disc Them, on s'inclou el tema Welcome Home, un tema que es va fer servir en la pel·lícula Clerks II. El videoclip oficial no se'ns permet inserir-lo, tot i que és fàcil de trobar; per tant, us deixem una versió en directe a Brazil l'any 1996!