dissabte, 3 d’octubre del 2009

El Clàssic de la Setmana # 57

Aquesta setmana us portem un clàssic que, segons la meva opinió, ha trigat massa a aparèixer!! Parlem del grup britànic Judas Priest, una de les bandes considerades com una de les més ha influenciat al desenvlupament del heavy metal.

Els seus integrants originals, van reconèixer que les seves fonts d'ispiració es trobaven en grups com Jimi Hendix, Deep Purple i Led Zeppelin, entre d'altres. Tot i així, van aconseguir trobar el seu propi so, el que poc després marcaria l'era de la New Wave Of British Heavy Metal.

També estan considerats els pioners d'imposar una indumentaria característica del heavy metal, gràcies a la roba de cuir i als complements metàlics que utilitzava Rob Halford en les seves presentacions públiques.

Han venut més de 78 milions de còpies dels seus àlbums arreu del món; però avui ens centrem amb el que van editar l'any 1980. British Steel, un àlbum de forta crítica social i un dels més valorats de la banda, es caracteritza per la seva portada; creada per Rozslav Szyabo, es pot veure una mà agafant una fulla d'afeitar sens tallar-se, venint a dir que el heavy metal no era una cosa dolenta, sinó una cosa segura!

Us deixem amb el vídeo d'un dels temes més mítics de la formació, el Breaking the Law.