dijous, 7 de maig del 2009

El Clàssic de la Setmana # 48

Aquesta setmana, en el nostre clàssic, ens trobem amb un artista que, si no anem errats, encara no havia sonat en el nostre programa. Avui parlem de Dokken, una de les bandes americanes que va tenir més èxit durant la dècada dels '80.

La veu característica de Don Dokken i la virtuositat a la guitarra de George Lynch van crear temes i àlbums que, ara mateix, estan considerats clàssics del hard-rock i heavy metal; un altre factor que els va donar èxit va ser el gran recolzament que van tenir per part de la MTV, qui emetia els seus videoclips en un moment on el heavy metal començava a extendre's per tot el món.

L'any 1981, després d'haver gravat un àlbum i un parell de singles sota el nom de Xciter, Don marxa a Alemanya i canvia el nom de la banda per Dokken; un any després,el 1982, graven l'àlbum Breaking the Chains, amb Don Dokken a la veu i guitarra rítmica, George Lynch a la guitarra, Juan Croucier al baix i segones veus i "Wild" Mick Brown a la bateria.

L'any 1983, es va reeditar, aconseguint situar-se a la posició 136 de la llista Billboard 200 i el tema que li dóna nom a l'àlbum, a banda de ser el tema que ens ocupa aquesta secció, està considerada la 62a millor cançó de hard-rock de tots els temps segons VH1. Per tant doncs, no triguem més a veure-la i escoltar-la!!