diumenge, 18 de novembre del 2007

La Crítica de la Setmana # 3

Nightwish - Dark Passion Play


Després de tres anys sense editar un disc (Once del 2004) i després de fer fora de la formació a la seva vocalista, Tarja Turunen, quan estaven en el punt més alt de la seva carrera i subtituïr-la per una noia quasi desconeguda, s'han de tenir nassos per començar el nou àlbum amb un tema de gairebé 14 minuts (The Poet and the Pendulum), i sense ser el clàssic inici potent.

Anette Olzon ha demostrat tenir un carisma, una veu i una manera de cantar molt personal, ja que Nightwish no ha anat a buscar ni una còpia ni una segona part de Tarja Turunen; van crear l'àlbum sense pensar en la veu que ocuparia la vacant de Tarja.

En el resultat final, la veu d'Anette s'ajusta perfectament amb les melodies de Tuomas Holopainen i amb les segones veus del baixista Marco Hietala, qui ja en el segon tema del disc, Bye bye Beautiful col·labora amb Anette i en el tema Master Passion Greed es llança com a solista. És cert que el registre d'Anette no és tan original com el de Tarja, sent més clàssic, però el grup segueix amb la mateixa força de sempre.

Parlem una mica de l'àlbum i comencem amb una curiositat, i és que no està del tot clar si Tuomas va triar el nom del disc en homor al Dark Passion Play de Jethro Tull, una espècie de ballet-rock que va ser molt criticat.

El senzill del disc, Amaranth, s'enganxa molt fàcilment (com ja vau poder comprovar en el primer programa), tot i que Tuomas ha envoltat quasi tots els temes d'un ambient orquestral de molta complexitat. Però no tot és música dura, ja que el tema Eva és una balada impressionant i Sahara és tan propera que sembla que ens transporti al mateix desert. D'altres temes ens recorden l'essència celta dels inicis de Nightwish, com pot ser la instrumental Last of the Wilds i tanca l'àlbum un gran tema com és Meadows of Heaven.

En difinitiva, un gran disc que no decepcionarà als amants i seguidors de Nightwish!

Tracklist

1. The Poet And The Pendulum
2. Bye Bye Beautiful
3. Amaranth

4. Cadence Of Her Last Breath
5. Master Passion Greed
6. Eva
7. Sahara
8. Whoever Brings The Night
9. For The Heart I Once Had
10. The Islander
11. Last Of The Wilds
12. 7 Days To The Wolves
13. Meadows Of Heaven