dijous, 4 d’abril del 2013

Final W:O:A Metal Battle

Aquest proper dissabte 6 d'abril, la Sala Liverpool de Molins de Rei serà l'escenari que acollirà una nova ronda final de la W:O:A Metal Battle, d'on sortirà la banda que ens representarà en el prestigiós festival alemany. Enguany, amb l'increment del número de bandes participants (de 24 a 36), la final també augmenta el número de concerts; el dissabte podrem veure a nou bandes damunt de l'escenari per, una vegada finalitzat l'esdeveniment, seguir la festa fins les 06:00 hores amb sessions de deejays i moltes més sorpreses. Recordeu que les entrades es poden aconseguir al preu únic de 8€ a la mateixa taquilla de la sala, que no està permesa l'entrada a menors de 16 anys i que tot plegat començarà a les 20:00 hores. Tot seguit us fem un repàs ràpid a les bandes que hi actuaran!!


Anvil of Doom, la banda de death metal formada a Jérez de la Frontera l'any 2002, després de l'edició del primer llarga durada, Deathillusion, i de fer concerts per tot arreu, sent teloners de bandes com Barón Rojo o Avulsed i participant en festivals com el Metalway, al costat de gent com Megadeth o Kreator, a finals de 2007 van patir una aturada per reformar la banda i tornar al 2009. Preparant un nou disc d'estudi, el passat 2011 van editar l'ep Turn Your Back, que segueixen presentant per allà on poden. Aquí teniu el tema que dóna nom a aquest ep!


Blast Open és una banda asturiana de thrash metal formada l'any 2008; aquest quartet va debutar amb una demo de dos temes que els va permetre compartir escenari amb gent com Warbringer, Primal Fear o Vicious Rumors. El mes de juliol passat van llençar al mercat They Destroy Our World, el seu primer llarga durada, on s'inclouen temes com aquest Blindead.


Seguim amb Crystal Moors, una banda de celtic i pagan metal formada l'any 1995 a Santander, debutant l'any 1999 amb la seva primera demo oficial. La banda va anar creixent a mesura que anaven editant demos i mini cd's, fins l'any 2008, quan van editar el seu primer disc: Antiqvam Exqvirite Matrem, seguit per l'edició de Circle of the Five Serpents el passat 2011. Escoltem un tema seu: això és Crown of Wolves.


Una banda que ja té experiència en el món de la W:O:A Metal Battle, on hi van participar l'any 2011, són els guipuscoans Dark Code, una banda formada a Bergara l'any 2009 i que van debutar amb el disc Raise of Death durant el mes de gener de 2012. Mesclant el death metal melòdic amb altres influències com podrien ser el thash metal, dins del disc ens trobem temes com aquest Processed Mind.


La història dels madrilenys Grapeshot és, si més no, curiosa; tot va començar l'any 2009 quan dos dels membres de la banda van decidir formar-la... però no va ser fins un any després, amb un munt de temes al cap, quan es tanca la formació; amb influències de bandes com Metallica, Pantera, Machine Head... en la seva música hi podem trobar aspectes del thrash, groove, death i, fins i tot, nu metal. Durant el 2012 van anar editant temes a través del seu bandcamp i, a finals d'any, els van recopilar en un ep que us podeu descarregar lliurement des de la seva pàgina de facebook. Nosaltres ens quedem amb un dels seus temes: això és Riots.


Marxem ara fins a València per parlar de la banda In Mute, una banda de death metal formada l'any 2003; amb l'estil definit i la formació tancada, tot i alguns canvis, el 2009 editen el primer disc, Aeternum, masteritzat als Cutting Room Studios de Suècia (on han mesclat bandes com In Flames, Clawfinger o Rammstein). A inicis de 2010 la banda es queda sense vocalista, donant entrada a Steffi amb qui, a principis d'aquest 2013, han editat One in a Million, d'on extraiem aquest tema: Waiting.


L'any 2011 es va acabar de formar la banda madrilenya Kitsune Art, una banda que es troba a mig camí del rock alternatiu i el metal amb tocs electrònics, passatges experimentals i orquestrals... de fet, és una referència al seu nom: Kitsune és la traducció japonesa de guineu, on aquest animal es mostra com un ésser diferent on la seva intel·ligència, coneixements i saviesa augmenten amb el pas del temps, augmentant així el seu número de cues; aquí podríem fer la comparativa amb la banda, que està influenciada per un munt de bandes, sense tancar-se portes a nous sons. El 2012 van debutar amb l'ep Live All You Can; us deixem amb el tema Puppets.


Trallery és una banda de thrash metal formada l'any 2010 a Mallorca que, en breu, editaran el seu debut discogràfic, juntament amb el videoclip del tema que li donarà nom; a l'espera dels seus temes en bona qualitat, us deixem amb l'únic material gràfic i sonor del que disposem: el vídeo de la seva actuació a la semifinal de Barcelona de la W:O:A Metal Battle del passat mes de febrer.


I per acabar el repàs, l'any 1999, es començava a forjar a Terrassa el que, poc després, seria la banda de death metal Vrademargk. No va ser fins el 2006 que debutaven amb The End of the Beginning; després de rodar-lo per les sales, sent teloners de gent com Dark Tranquility, Insomnium, Vader i molts d'altres, van editar Transition to Nowhere el 2010 i a mitjans d'abril entraran a l'estudi per gravar el que serà el tercer treball de la banda. Des del Transition to Nowhere us deixem el tema Revolution of Blood.


Ja sabeu una mica més de les nou bandes participants! Ara només us queda moure el cul fins a Molins de Rei i gaudir d'una nit de bon heavy metal i molta festa!!